Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepewna2345

Obawy co do córki - odchudzanie.

Polecane posty

Gość Niepewna2345

Mam 15 letnią córkę, która kiedyś nie była szczupła. Zaczęła się odchudzać - nie mówiła mi o tym otwarcie, ale znalazłam kilka miesięcy temu schowane tabeltki chamujace laknienie, oraz wiele innych. Córka nie chciała o tym rozmawiać. Teraz widze, ze jest bardzo chudziutka - widac jej zebra [ kiedy byla na basenie ], kosci na ramionach, chudziutkie nozki... Bylam przerazona. Spytalam sie jej, co sie dzieje, nie chciala powiedziec. Przeszukalam jej pokój - znalazłam ksiazki dotyczace odchudzania, zdjecia drastycznie wychudzonych kobiet. Na komputerze w histori przegladania - strony promujace anoreksję i bulimię. Nie je - mówi, że je w szkole, z koleżankami lub gdziekolwiek indziej. Przynosi do domu papierki po cukierkach i mowi, ze jadla [ podejrzewam, ze zbiera je z ulicy ]. Obsesyjnie ćwiczy -pływanie, taniec, silownia, bieganie... Martwię się o nią, a ona zaprzecza... Co powinnam robić?

Gość dfdsfdsfdsf
Przynosi do domu papierki po cukierkach i mowi, ze jadla [ podejrzewam, ze zbiera je z ulicy ]. :D

Jezeli rozmowa z corka nie wyjdzie lub niie przyniescie rezultatow proponuje wizyte z corka u psychologa.Nie ma zartow z takimi rzeczami.

Gość Niepewna2345
W tym najwiekszy problem - ona nie chce rozmawiać. Kiedy tylko zaczynam ten temat, trzaksa drzwiami i wychodzi z domu, albo po prostu nic nie mowi i udaje, ze nie slyszy... Niektorym wydaje sie to śmieszne, ale ja barzdzo się o nią martwię... Wcześniej byla inna...

objawy wskazują na ANOREKSJĘ. niekoniecznie,ale zachowanie jest dfosc charakterystczne. Zaciagnij ja na sile do psychologa. Od dawna tak sie dzieje? pomoz jej,nim stoczy sie jeszcze bardziej. Zwykla rozmowa nie pomoze