Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupie pytanie...........

boląca macica??

Polecane posty

Dziewczyny, czy kiedy na kuckach wprowdzice sobie palec do pochwy, wyraźnie czujecie swoją macicę? Sorry, wiem, że to głupio brzmi, ale chodzi mi o to, że często pobolewa mnie podbrzusze w jednym konkretnym miejscu. Regularnie chodzę do ginekologa i zwróciłam na to uwagę, ale Pani pouciskała brzuch i stwierdziała, że nic tam nie ma (cytologię mam ok, ale usg u ginekologa robiłam jakiś rok temu, zwykłe jamy brzusznej jest świeże i ok, ale wiadomo, że ginekologicznych problemów może nie wykryć)... Ból nie jest silny, ale to chyba nie jest normalne, że jest jakikolwiek. No więc próbowałam sama zlokalizować, o co chodzi. Palcami wyraźnie czuję macicę, jest taka twarda, ale to chyba normalne... Nie wiem. W każdym razie, kiedy ją "popchnę" po prawej stronie, ten częsty dyskomfort się nasila, czyli to chyba macica... Co myślicie...? Iść jeszcze raz do ginekologa i domagać się usg, czy olać?

Gość A czy mozna
wogule wyczuc macice palcami??? Moze lepiej nie grzeb tam sobie sama tylko skonsultuj sie z innym ginekologiem. Jak ciagle wsadzasz tam sobie palce az tak głeboko ze twierdzisz ze czujesz macice to wcale sie nie dziwie ze cos cie boli

Gość forty - forty
jeśli cokolwiek możesz wyczuć palcem, to co najwyżej szyjkę macicy. Nic innego palcami wewnątrz pochwy nie znajdziesz :)

Gość forty - forty
a jeśli boli cię podbrzusze to pewnie masz stan zapalny pęcherza. Może od wkładania brudnych paluchów do pochwy?

Dziewczyny, ale ja nie napisałam, że ciągle wkładam paluchy - tylko jeden paluch tak a propos - i tym bardziej, że są brudne:) Nie wydaje mi się, żebym czuła tylko szyjkę, bo ile ona niby ma centymetrów?? Okay, skoro to nie jest normalne, pójdę jeszcze raz do ginekologa i powiem, żeby zrobiła usg, bo boli mnie macica. Dzięki za odpowiedź!