Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rebeabv

mój 4,5 mies synek nie trzyma główki wygina się do tyłu i ma zaciśnięte piąstki

Polecane posty

Gość rebeabv

podobno to napięcie mięśniowe czy wiecie soś na ten temat czy to można całkowicie wyleczyć a jeśli nie to co się póxniej dzieje ? pomóżcie

Gość kto pamieta moze
widac ze staro urodzilas dziecko...odrazu

Gość marfefka6666
wyglada to na przykurcze, idź z nim do pediatry, a on skieruje Was na rehabilitację

Gość hej...
jakies kilka dni temu moja znajoma dowiedziała sie ze jej trzymiseiczna córeczka cierpi na na ta własnie chorobę, z tego co wiem szybko należało przeprowadzić kolejne badania, szczególnie neurologiczne ale okazało sie ze w jej przypadku nie ma to związku z jakims psychicznym niedomaganiem...stwierdzona zespół napięcia męśniowego...zgłos sie szybko do lekarza bo ona dowiedziała sie ze pomoim ze odkryła to w 3 miesiącu to jest to juz zasadniczo póżno i trzeba jaknajszybciej zacząć rehabilitację...

Gość hej...
w przypadku córeczki mojej znajomej sa to doyć intensywne rehabilitacje...bolesna ale podobno skuteczne... trzeba szybko działać bo okazało sie np w ich przypadku ze wszytkiego czego ich córeczka sie nauczyła juz robić jest nieprawidłowe..i nalezy wszytko korygowac poniewaz nie bedzie porfaiła przekroczyć kolejnego etapu ( w jej przypadku siadania)

Gość hej...
objawy sugerowały ze mała jest po prostu z tych "leniwszych"dziec, nie bardzo chciała sie sama od siebie obracać na łóżku, własciwie trzeba było ja bardzo zahcecac do jakiegokolwiek ruchu... O zacisnietych piąstkach nie wspomniała...

Gość dbvs
czy jest to całkowicie wyleczalne i nie pozostawia śladów? a jeśli się nie wyleczy to jakie są tego konsekwencje później?

Gość dbvs
czy znacie przypadki niewyleczenia

Gość Karolina M.
Naszemu synkowi pediatra stwerdzila w wieku 6 tyg. asymetrie w napieciu miesni. Skierowanie do neurologa, na usg mozgu przez ciemiaczko. Co ja sie wtedy nerwow najadlam. Usg nie wykazalo nieprawidlowosci, neurolog zalecila cwiczenia z malym w domu. Tez sie balam, ze pozno zacznie chodzic i takie tam. Ale po miesiacu lekarz bardzo nas pochwalila, ze dobrze cwiczylismy, bo po asymetrii slad wszelki minal. Brzdac ma juz prawie 2 lata, biega, skacze, chodzic zaczal bardzo wczesnie, mowi pelnymi zdaniami, bardzo inteligentny dzieciak. A wiec nic sie nie boj, rehabilitacja i po koopocie!