Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aanefretete

Prosze o pomoc

Polecane posty

Witam Mam poważny problem. 30 września przestałam brać tabletki antykoncepcyjne i od tego czasu kochamy się z moim partnerem bez zabezpieczenia, więc jesteśmy przygotowani na dzidziusia.. Pod koniec ubiegłego tygodnia dopadła mnie jakaś infekcja, i niestety na wizytę umówiłam sie dopiero we wtorek 21.10. Okazało się, że mam jakąś mieszaną infekcję. Mój gin zapisał mi Orungal i Gynalgin. Jutro mam wizytę kontrolną. Martwi mnie jednak fakt, że mogę być w ciąży, a jednocześnie biorę te leki - ostatnia tabletka dzisiaj. Chciałabym wiec się dowiedzieć, w którym tygodniu gin może stwierdzić ciąże, no i czy leki, które biorę w związku z ta infekcją mogą mieć wpływ na dziecko. Bardzo mnie to martwi, gdyż jestem kilka dni przed miesiączką, a nie mam żadnych objawów związanych z jej nadejściem ( dodam, że zazwyczaj na około 10 dni przed miesiączką ZAWSZE bardzo bolały mnie piersi, a teraz nic), a poza tym ,jak wiadomo płodność po odstawieniu tabsów jest również większa. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

Gość gdyby mi mój powiedział
boże widzisz i ni grzmisz:o a nikt ci nie powiedział ze po odstawieniu tabsów nalezy się zabezpieczać przed ciązą przez przynajmniej 3 miesiące bo ogranizm musi się oczyscić?? to jest większe dziadostwo dla dziecka nic leki na infekcję. a kolejna sprawa to to ze po odstawieniu tabsów organizm się rozregulowuje i pewnie dlatego nie masz objawów nadchodzącego juz teraz okresu:o

Gość y7p9
gdyby mi mój powiedział-------- następna uczona. a gdzie pisze ze trzeba czekać 3 miesiace. teraz tabletki są takie że zaraz po odstawieniu można bezpiecznie zajsć w ciążę. nie strasz jej.

ja jej nie straszę:o i nie jestem uczona:p ale tak powinno się robić:ptabsy to nie cukierki:p

Dziękuję y7p9 Też słyszałam takie opinie, że zaraz pod odstawieniu można zajść w ciążę bez konsekwencji dla dziecka, m.in. od mojego gina. Poza tym moja przyjaciółka urodziła zdrowe dziecko, a zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu. A ja brałam Yasmin , lek z małą dawką hormonów.

Gość y7p9
powinno nie powinno teorii jest wiele. Pierwsze trzy miesiące po odstawieniu sa "najbardziej płodne". wiec jest największe prawdopodobieństow zajscia w ciaze. oczywiscie to zależy od organizmu kobiety, ale nigdzie nie jest powiedziane że jak nie odczekasz to bedzie coś niewporzadku.

Gość y7p9
aanefretete --- proszę! nic się nie mart. jak będziesz na wizycie to zapytaj lekarza czy te leki miały jakis wpływ jeżeli byłaś w ciaży.

Dlatego nie pytam o konsekwencje zajścia w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, tylko o konsekwencje brania Orungalu i kwestię w jakim czasie lekarz jest w stanie stwierdzić ciążę

:o zaraz po poczęciu:D zero wiedzy, po co ci ciaza jak nie wiesz nic na temat własnego organizmu??

Gość y7p9
gdyby mi mój powiedział ---------- co ty w ogóle wypisujesz. jakaś dziwna jesteś. to czy ona chce dziecko to jej sprawa. jak ci coś nie odpowiada nikt ci nie karze tu pisać

Gość trzeba było gina pytac
a nie pytac na forum, w końcu skoro odstawiłaś tabsy to mogłaś o to gina spytac mądry lekarz zanim zapisze cokolwiek pyta się czy pacjentka nie jest w ciąży, pytają nawet u dentysty przy znieczuleniu i podczas wykonywania zdjęć rtg, pytają o termin ostatniej miesiączki i czy aby na pewno pacjentka nie jest w ciąży zamiast gdybac powinnaś spytac gina o to czy możesz przyjmowac leki jeśli podejrzewasz ciążę wtedy lekarz albo by zmienił leki albo zapisał jedynie globulki zamiast preparatu doustnego

Gość trzeba było gina pytac
co do tabsów po odstawieniu przez 3 miechy zalecają stosowanie zabezpieczenia dlatego że po tabsach rośnie prawdopodobieństwo ciąży mnogiej (owulacja z obu jajników), dopiero po tych 3 miesiącach organizm i równowaga hormonalna wraca do normy pewnie że można starac się o dzidzię zaraz po odstawieniu tabletek....tylko że to jest bardziej wskazane u kobiet leczących się na niepłodność, w innym przypadku to lekkomyślność bo po kiego czorta zachodzic w ciążę mnogą ?!

Gość ja tez uwazam ze lezaczek
idz rano do pierwszego lepszego laboratorium i zrob bete hcg - test z krwi ktory nawet tydzien po zaplodnieniu moze wykazac ciąże. Bo wzrasta hcg w organizmie.