Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koza23

dlaczego nie moę miec dziecka????

Polecane posty

Gość koza23

Wiem ze takich topików jest duzo,ale moze ktos mi na to cos odpowie.Niedawno sie dowiedziałam ze mam niedoczynnosc tarczycy,bo myslalam ze to przyczyna braku ciązy,jednak zrobiłam wszystkie badania i znich jasno wynika ze poziom prolaktyny i TSH jest jaknajbardziej prawidłowy,tylko ze mam guza na tarzcycy.pani dr.powiedziala ze to napewno nie dlatego.Żadnych przciwwskazan w zronionych badaniach nie widzi.Czemu wiec nie moge miec dziecka.Staram sie od ponad roku i nic.Moze któras z Was miala taki problem i wie co mam zrobic,bądz jakie jeszcze badania wykonac zebym sie dowiedziała co mam zrobic zeby wkoncu zajsc w ciąże? PROSZE O ODPOWIEDZ

Gość dandana
a partner sie zbadal? moze u niego cos jest nie tak?

Gość ja nie mialam zadnych
przeciwskazan, wszystko w normie, u meza tez , a czekalismy na dziecko kilka lat. Tak czasem bywa. W kazdym razie sie nie stresuj, bo moze byc bariera psychiczna. No i niech partner sie przebada, bo w wiekszosci nieplodnosc mezczyzn dotyczy

Gość koza23
wiem ze problem dotyczy tylko mnie poniewaz maz ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku i napewno jest jego!

Gość anik...
to ze twój mąz ma juz dziecko to nie swiadczy o tym ze u niego na 100% jest wszystko ok. Jezeli kiedys mógł miec to nieznaczy ze nie moze miec z tym problemów

Gość madzianka
nie wiem co Ty masz za panią doktor, ale niedoczynność tarczycy - nawet łagodna - wpływa negatywnie na próby zajścia w ciążę niestety. wkleję Ci urywek z pewnej stronki: \" Niedobór hormonów tarczycy w istotnym stopniu zmniejsza płodność. W łagodnej niedoczynności tarczycy ciąża jest możliwa, ale wiąże się z ryzykiem poronienia i porodu przedwczesnego. Ponadto niedobór hormonów tarczycy matki może mieć niekorzystny wpływ na funkcję rozwijającej się tarczycy dziecka i co najważniejsze na rozwój jego centralnego układu nerwowego. Niedoczynność tarczycy (wysokie TSH) sprzyja pośrednio nadprodukcji prolaktyny, co dodatkowo niekorzystnie wpływa na płodność.\" niestety zbadanie samego TSH i prolaktyny nie wystarczy. Rozszerzone informacje na ten temat znajdziesz tutaj: http://www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1908,2 Powodzenia! 🖐️