Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alien127

Nie wiedziałam o ciąży i...

Polecane posty

Gość Alien127

stosowałam przez 4 dni gynalgin. Czy to bardzo groźne ?:(

Gość Alien127
proszę, wie coś któraś z was na ten temat?

ja myślę że nie. Nie martw się. Wiele dziewczyn nie wiedząc o ciąży ma takie lub inne przypadki, ale nie trwają one dłużej niż kilka dni i zazwyczaj nie niosą za sobą żadnych konsekwencji. I w towim przypadku myślę że wszystko skończy się tylko na strachu :) a jak się czujesz?

Gość Alien127
nadal mam jakieś sensacje i lekarz - już lekarz - zapisał mi nynastynę czy coś takiego. A poza tym nie bardzo mogę uwierzyć, że jestem w ciąży ;)

no to fajnie :D a że się dziwnie czujesz..... to w końcu ciąża! :D gratuluję tak w ogóle :D też brałam nystatyne, nie cierpię tych tabletek, sa takie suche, zawsze mam z nimi jakiś kłopot hehe :P a który to tc? ale fajnie :D

Gość Alien127
to zupełny początek, ale wyszły 3 pozytywne testy +brak okresu + seeeeeeeenność :) szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, może paru rzeczy bym nie zrobiła, za to inne - jak najbardziej. A Ty rozumiem jesteś już mamusią?

Gość Alien127
teraz juz się staram, ale to dla mnie taka abstrakcja... ciągle czytam, że czegoś nie wolno - i przeważnie są to rzeczy, które już zrobiłam... :(

tak, mamusia roczniaka :) 2 lata temu mniej więcej o tej porze dowiedziałam się o ciąży, i nie wierzyłam do tego stopnia, że siedziałam przy komputerze i patrzyłam na test co chwilę, i tak przez cały wieczór :D:D:D

Gość Alien127
gratuluję synka :) mam nadzieję, że za jakiś dłuższy czas ja również będę się cieszyć zdrowym i cudownym maleństwem - choć w tej chwili to jeszcze do mnie nie dociera...

szczerze? nie czytaj :) oszczędzisz sobie mnóstwa nerwów i stresu, a tego co zrobiłaś i tak juz nie wrócisz, tylko będziesz isę martwić czy nie zaszkodzi. Nie bierz gorących kąpieli, nie pij herbaty malinowej bo może powodwać skurcze (ale nie wiem na ile to prawda, wyczytane w necie w czasie mojej ciąży ;) ), alkoholu, z leków apap i wszystko co na paracetamolu :) nie dźwigaj. I żyj i ciesz się tym czasem :D bo naczytawszy się nakazów i zakazów człowiek zaczyna się czuć jak chory człowiek, tyle tego jest ;) a co jeden to lepszy hehe :P

Gość Alien127
bardzo Ci dziękuję :) a co do tego czytania to chyba racja, bo po wczorajszej lekturze długo byłam w potwornym stresie :( wiem, że masz rację, z drugiej jednak strony nic jeszcze nie wiem o ciąży. a mój ginekolog to taki palant, że nic mi nie powiedział, tylko krytykował :((

Gratuluję :) Nie jedz wątróbki bo ma za dużo witaminy a i może powodować wady u dziecka i nie pij tonicu bo ma chininę. Z tymi kąpielami też prawda. Z leków nie bierz niczego co ma kwas acetylosalicylowy ani rutinoscorbinu. I dbaj o siebie a resztą się nie przejmuj :) 10 kwietnia 2008 też siedziałam tak jak ty i nie mogłam uwierzyć w te 2 kreski :)

Gość sisly
a teraz idę spać :) jeśli bywasz tu czasem chętnie dowiem się o Twoich doświadczeniach z okresu ciąży i dalszych, jeśli zechcesz się podzielić, oczywiście ;)

Gość Alien127
dzięki dziewczyny :) mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja porozmawiać. Trzymam kciuki za wasze urodzone i dopiero rosnące w brzuszkach maluszki, a Wy trzymajcie za mnie i moją ciążę w stadium początkowym :)

dzięki! Będę za ciebie mocno trzymała! Zmień lekarza jeśli nie jesteś zadowolona, on musi cię wspierać a nie krytykować :) musisz czuć się bezpiecznie pod jego opieką. Buziaki!

gratulacje dla autorki:) takze jestem w ciazy i przyznam racje czytanie o ciazy co wolna nie wolna moze wprowadzic w niezły stres bo to tamto bo to tamto wiadomo jest sporo rzeczy ktorych nie powinno sie robic brac itp ale pamietajmy kazda z Nas indywidualnie przechodzi ten stan komus szkodzi badz w ciazy zaszkodziło to wiec to nie znaczy ze i Tobie

Gość sat
nie mam okresu, a test wykazuje wnik negatywny. dziś poszłam zrobić badanie krwi beta HCG - jutro wyniki... dodam, że boli mnie troche podbrzusze i się troche powiększyło. ale wydaje mi się, że to przez gynalgin, który zaczeła brać... czy to możliwe? co o tym sądzicie?

Gość zolzaa
dlaczego nie mozna rutinoscorbinu?

Gość zolzaa
to znalazlam na temat rutinoscorbinu Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.

Jestem w 13 tc i wlasnie od niedzieli mam kosmiczna grype, choc dzis 1 dzien czuje, ze jest lepiej. Ja nie bralam zadnych lekow, choc wiem, ze na bazie paracetamolu mozna, ale ja wolalam jakos nie...choc do wczoraj czulam sie naprawde makabrycznie i ta grypa okropnie mi sie ciagnie. Rutinoscorbin w ciazy jest przez lekarzy odradzany (wyczytalam na internetowej poradni) Jem za to duzo kiwi (duzo wit.C), pije goraca wode z cytryna i miodem oraz zalewam syrop z malin goraca woda. bardzo dobrze dziala tez czosnek i cebulka (np. syrop z nich), ale mnie od obu strasznie odrzucilo odkad jestem w ciazy.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci