Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiek 1510

dieta w ciazy

Polecane posty

Gość misiek 1510

witam mam pytanie czy ktoras z was stosowalka diete w ciazy obecnie jestem w ciazy mam pare kilo wiecej tendencje do tycia itd. niechce sie roztyc jak moja siostra w ciazy ktora przytyla 25kg chodzi mi tu o konkretna diete np niewiem 2000 kcal lub wiecej bo niewiem jakie zapotrzebowanie jest dla kobiety w ciazy jezeli ktoras z was ma taka rozpisana juz diete to napiszcie pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle mamy

Gość tez tak mialam i mam sposob
jedyną diete jaką moge polecic i jaką polecil mi lekarz oraz nawet dietetyk to dieta nielączenia. Zdrowa jesz wszystko co chcesz z tym ze nie laczysz jakis tam produktow wspolnie, podam ci link zaraz. A co do kalorii tto od 5 mc ciazy nasz organizm potrzebuje ok 300 kcl wiecej i tylko tyle wiec jedzenie za dwoch to mit. ta dieta nielączenia jest zdrowa i nie zagraza w zaden sposob rozwojowi dziecka. Nie odchudzasz sie na niej a jedynie stabilizujesz organizm w ciazy wiadomo ze przytyjesz jednak ile to zalezy od ciebie i od hormonow. Jesli masz tendencje do tycia a wine za to ponosza hormony to chocbys bog wie co robila i tak przytyjesz. Diete nielączenia mozna stosowac rowniez karmiąc pierssią http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3748974&start=60