Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milly 76

moge brac rutinoskorbin na pekajace naczynka w ciazy??

Polecane posty

Gość milly 76

Nie wiem czy ktorejs z was tez sie to przydarzylo, jestem w 16 tygodniu i disiaj mialam bardzo silne wymioty, toz potem przegladnelam sie w lustrze i rozpacz, wyskoczylo mi z 30 naczynek na policzkach! :-( to takie czerwone 1-2 milimetrowe kropeczki..Nie wiem czy samo zniknie i skad sie wzielo.. Myslicie ze mozna brac rutinoskorbin w ciazy??

Gość puchaczowa
ja tez mam pekajace naczynka na buzi. rutinoscorbinu raczej nie stosuj, nie znam sie, ale niektorych lekow nie powinno sie stosowac. nie wiem czy akurat w tej grupie jest rutinoskorbin, lepiej zapytaj lekarza. swoja droga, mi na naczynka rutinoskorbin nie pomaga.

Gość puchaczowa
tzn rutinoskorbin raczej nie zlikwiduje naczynek juz peknietych, a jedynie zapobiegnie pekaniu kolejnych.

Gość tez tak mialam i mam sposob
bierz wit c - samą najlepiej naturalną ale w tabsach tez mozesz . Wit c nie zalega w organizmie i jej nadmiar zostaje wydalany takze spokojnie mozesz brac. Ja tez biore na naczynka i dzisala krwawiące i jest lepiej.

Gość milly 76
Aha..No to coz ide jescpomarancze i kiwi zamiast rutinoskorbinu...Dzieki za odpowiedz.. Mam nadzieje ze te naczynka mi poznikaja..:-(

rutinoscorbin moze i nie mozna bo przeeciez to zestaw wielu witamin a my mamy witaminki dla mam wiec moze ich byc za duzo. Jednak wit c nie zaszkodzi napewno. Najwiecej witc jest w papryce czerwonej, i np jezynach, czerwonych pozeczkach. Ja jem duzo kiwi i papryki :D papryke na kanaki np z cebulą. Tak cebula niezbyt smaczna ale za to ma najwiecej cynku i krzemu przez co wlosy nie wypadają i paznokcie tak sie nie lamią. Wszystko o czym pisze znam z doswiadczenia swojego i kolezanek. Kazda z nas takie metody stosowala i zapewniam nie zaszkodzą zreszta mozna zapytac lekarza a cebula to surowa musi byc :D:D

Gość milly 76
ja cebule uwielbiam, dodawalabym ja do wszystkiego! Moze z wyjatkiem herbaty... :-) Ale jak uniknac tego przykrego zapachu??? To juz wole jesc kiwi albo papryke..

cebula tylko na wlosy i paznokcie dziala a na popekane naczynka i np krwawiace dziasta wit c. Cebule dodawac mozesz do kanapek wieczorem a potem myjesz zabki i tic tac :P albo rano na sniadanie :D:D

Gość gość
Jestem pewna co do tego ze maści z Wit A nie wolno w ciąży i chyba k. Ale nie jestem pewna. A rutinoscorbin moja kumpela brała w ciąży. Ale lepiej wszystko z lekarzem konsultować