Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

co Wasze 2,5 latki robią samodzielnie?

Polecane posty

Tyle będzie miała córa jak urodzę 2 dziecko.Na co mogę liczyć?Czy są szanse,że się sama ubierze,zje itp?

Gość to zalezy
od tego jak wychowujesz corcie.moja ma 2,5 moja mala...ubiera sie samodzielnie-zaklada mejteczki koszulki sweterki rajstopki...skarpetki buciki...trzeba tylko poprawic gumki w majtusiach...obciaganac nogawki..zapiac zamek..czy guziki. hm...samodzielnie je-lyzeczka i widelczykiem...z zupka sa male problemy...bo sie ulewa..ale daje rade....sama pije z kubeczka...miesza zupke i dmucha zeby wystygla... sama siada na nocnik...ale jeszcze nie wyciera pupci-za malutka. chetnie cos przyniesie, odniesie-ale jak to dzidzia taka mala robi to z wrodzonym sobie nieladem:)

Gość perla ...-.-.-.-
Je sama widelczykiem, lyzeczka i probuje po swojemu obslugiwac sie dzieciecy nozykiem, pije z kubka nie rozlewajac (czasami oczywiscie sa wpadki. POtrafi sie sama ubrac tylko ma problemu z bluzeczkami, bo gubia jej sie rekawki. Samodzielnie korzysta z toalety, podciera sie i spuszcza po sobie wode. Sama myje zabki. W tej chwili ma dwu miesiecznego Braciszka i bardzo przy nim pomaga, zazdrosci nie ma w ogole. Przynosi pieluszki, podaje krem, przy kapaniu "pomaga". Chce uczestniczyc we wszystkim i sprawia jej to wileka radosc. Zawsze ja chwale, ze jest duza i madra dziewczynka i ze jestem z niej bardzo dumna. Wieczorem slysze "Kocham Cie Mamusiu" Gdy nie mialam wlasnego dziecka to nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze dziecko w tym wieku jest juz tak "rozumne".

Gość hyhhhuhu
moj czyta, pisze, prowadzi wyklady z cambridge, chodzi na rekach, podnosi 100 na klate, gotuje, sprzata, opiekuje sie starsza siostra, maluje obrazy na wystawy, gra na gieldzie, robi prawo jazdy, uczy sie spiewac - prawda ze wszechstronny ? :)

Gość heheheheh
widze, ze przez kogos zazdrosc przemawia...

Gość paska kaska
to co wymienialy poprzedniczki (te piszace normalnie)

Gość pilka malowana dziecieca reka
Fajnie macie...Moja mala nie robi jeszcze wielu rzeczy o ktorych piszecie. Ale kazde dziecko ma inne tempo rozwoju.

Gość tak mają różne tempo
twoja jest opóźniona bo na geny nie ma rady...