Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sekele

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość sekele

dziewczyny byłam w tym tygodniu u lekarza ,ponieważ spóźnia mi się okres i myślałam ze może jestem w ciąży ...niestety nie ale zastanawia mnie czy spotkałyście się z czymś takim ,otóż pani ginekolog powiedziała do mnie że mam "spulchnioną" szyjkę macicy i to może być bardzo wczesna ciąża i żeby przujść za jakieś 10 dni ... i teraz nie wiem czy coś takiego jest możliwe ,czy po prostu chce mnie naciągnąć na następną wizyte ....bo chodzę prywatnie...:)

Gość sekele
zrobiłam test był negatywny ,okres spóżnia mi się już ponad miesiąa,dlatego poszłam do lekarza upewnić sie że wszystko w porządku...

Gość odginekologaaaaaaa
moglas isc do jakiegos lekarza lepszego, zrobila ci wszytski badania?bylas prywatnie czy panstwowo?

Gość la la la lsa lsa
Głupie dziewuchy ile wy macie lat Wiadomo jak jest bardzo wczesna ciaza to musisz odczekac pare dni i zrobic test jeszcze raz A pani ginekolog miała racje

Gość sekele
zrobiłam test był negatywny ,okres spóżnia mi się już ponad miesiąa,dlatego poszłam do lekarza upewnić sie że wszystko w porządku... napisałam wyżej dlaczego poszłam do lekarza ..ponad miesiąc czasu czekać na @ to troche długo jak dla mnie .... byłam u lekarza prywatnie i zaleciła mi badania..morfologie i ob zastanawia mnie czy ktoś się spotkał ze "spulchnioną szyjką macicy" bo po za tym nic mi nie dolega

Gość sekele
widzę że nikt się z tym nie spotkał :(

nie jestem lekarzem ale ciąże sie stawierdza na podstawie innych objawów niz rozpulchniona szyjka macicy jak ci w innych badaniach i tescie wykazało że nie jestes to nie ejstes i tyle

Gość sekele
sama się zdziwiłam jak lekarka mi tak powiedziała , w ogóle co to za określenie rozpulchniona ,nigdy się z czyms takim nie spotkałam

ja sie spotkałam z takim określeniem jak mi badała lekarka i mówi że przed okresem szyjka rozpulchniona

Drogie Panie! A czy zastanawiłyście się jak lekarze rozpoznawali ciążę dawniej, gdy nie byl jeszcze testów, USG itp. ???? Podczas badania ginekologicznego! Istotnie, rozpulchniona szyjka jest JEDNYM z objawów DOMNIEMANEJ ciąży. Więcej na ten temat znajdziecie : http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645 To już jednak historia gdyż ciążę z prawdopodobieństwem bliskim 100% mozna bylo stwierdzic dopiero w 8-9 tygodniu czyli n aprzełomie II i III m-ca. Obecne testy pozwalają stwierdzić ją już po kilkunastu dniach od zapłodnienia. W opisanym przypadku mogło być tak, że owulacja z ajkichś względow się opóźniła i test był negatywny bo został za wcześnie zrobiony. Aby uniknąć zbędnych kosztów proponuję ponownie zrobić test po ok. 10 dniach od poprzedniego i wtedy wynik będzie juz pewny. pozdrawiam! 🖐️

Gość sekele
ciesze sie że znalazł się jakiś mężczyzna i odpowiedział na pytanie:) tylko coś mi stronka nie wchodzi ... chociaż troszkę zwątpiłam że ta lekarka ma racje ...to co piszesz bywalec jest mądre ,kiedys nie było testów a po czymś lekarze poznawali wczesne ciąże ...hmmm tym bardziej że moja jest ginekolog jest raczej "wiekowa" tak pod 60

Gość sekele
sory że tak piszę bez ładu i skladu ale jestem w pracy i obawiam się ze ktoś mnie zobaczy...:D

sekele----> problemami płodności, ciąży, jej zagrożeń interesuje się hobbystycznie od dość dawna stąd moja obecnosc tutaj :) A skoro już ty jestem pozwolę sobie zaprosić wszystkie przyszłe i oczekujące mamy a także tatusiów na załozony przez siebie topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3726912&start=0 Zagrożenie o ktorym tam rozmawiamy jest często niestety lekceważone przez lekarzy. A wystarczy tak niewiele by je wyeliminować. :)