mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 Wiecie co zawiera żelazo i potas?? Potrzebuje tych pierwiastkó w duzych ilościach, mam anemie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość potas w pomidorach i soku Napisano Październik 24, 2008 w bananach,mleku, fasoli,żelazo-szpinak, wątróbka, mieso chude Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 na anemie najlepsze co moze byc- sposób naszych babc wez obierz buraki czerwone weź wielki sloik wsadz pokrojone na cwiartki buraki zalej przegotowaną wodą z łyzeczka soli dodaj troche czosnku do smaku i przykryj gazą. niech sie kisi z tydzien albo i 1,5 tygodnia a potem pij codziennie kubeczek tego soku. mozesz go tez pic na cieplo. to najlepsze co znam na anemie a sama z nia walczylam dwa razy po 2 porodach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 Zapadłam w anemie bo też jestem grymaśna w jedzeniu :P nie lubię buraków ani wątróbki. Ale banany jak najbardziej więc będę sie nimi opychać :P Zanie coś jeszcze ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 miało być znacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość potas w pomidorach i soku Napisano Październik 24, 2008 żelazo w owocach suszonych, orzechach, chlebie pełnoziarnistym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 no to tylko Hemofer :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 a co to jest hemofer?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 zelazo w tabletkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 szpinak zawiera duzo potasu i zelaza ale organiczny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 szpinak niby zawiera zaleza za to wyplukuje inne substancje z organizmu dlatego powinno sie go jesc np z jajkiem a nigdy solo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 Moja ciocia gdy była w ciazy brała żelazo w tabletkach i mówiła ze jeszcze gorzej się przez to czuje, Wymiotowała a gdy odstawiała te tabletki wszysko było dobrze. to dlatego ze była ciazy czy te tabletki mają takie skutki uboczne?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 tabletki sa koszmarne źle sie przyswaja zelazo ja po nich mialąm ból brzucha i biegunke. dostawalam zastrzyki i po zastrzykach bylo ok. no ale skoro nie lubisz burakow to cos musisz wziasc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 No to tabletki odpadają. mam nadzieje ze jak będę piła dużo mleka ,jadła banany i mięso to wszystko się unormuje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 a co do szpinaku- wyplukuje wapń z organizmu co za tym idzie psują sie zeby, choroby kości, kamienie nerkowe... nieciekawe sprawy. szpinak jak najbardziej za ale raz na jakiś czas i zawsze przyządzony z jajkiem albo smietaną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 bez nazwy żadnej nic sie nie znasz!!!!!!!! pisze ze organiczny mozna jesc i jest dobry natomiast nieorganiczny to jeden wielki syf a barnie tabletek i innych cudow to jest najgorsze rozwiazaie jest bardzo szkodliwe dla organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 A czy przy anemi również bolało was w klatce piersiowej?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 pij mleko bedziesz kaleka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość vceabkk Napisano Październik 24, 2008 na wszystko jest dobra czekolada :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 a co do szpinaku- wyplukuje wapń z organizmu co za tym idzie psują sie zeby, choroby kości, kamienie nerkowe... nieciekawe sprawy. szpinak jak najbardziej za ale raz na jakiś czas i zawsze przyządzony z jajkiem albo smietaną. wez nie pierdol farmazonow :o zgadza sie ale nieorganiczny to tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 tadzik fakt nie znam sie na organicznych czy tam nieorganicznych tylko powiedz mi jak kupujesz szpinak na placu to co ci z tego ze gosc powie ze on organiczny jest jak on tak samo jak ja pojecia o tym miec nie bedzie :P a co do anemi ja tylko mdlalam no i ogolnie czulam sie taka slaba i mialam temperature 35 stopni. nie moglam z łozka wstać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 a czekolade jedz duzo to anemie bedziesz miec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 a co do mleka tez sie zgadzam. nie jest polecane a juz w szczegolnosci nie UHT... ale takie czasy nastaly ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 Mi również jest bardzo zimno i mam dreszcze ale w sumie temp nie mierzyłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 to zmierz sobie. wydaje mi sie ze bedziesz miala obniżoną :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bez nazwy żadnej 0 Napisano Październik 24, 2008 i naprawde polecam ci ten sok z burakow zatkaj sobie nos wypij duskziem i po sprawie potraktuj to jako lekarstwo- wiadomo ze lakrstwa smaczne nie sa :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 Nazwo krwawja Ci czasem dziasla? wargi masz blade? organiczny to naturalny ale szpinak juz sie konczy. i nie suchaj tych koziolkow matolkow bo nic nie wiedza ja wiem najlepiej i Ci moge doradzic jesli chesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadzik Czarownik 0 Napisano Październik 24, 2008 Nazwo sok z burakow ale naturalny wycisniety z sokowirowki poprawia sklad chemiczny krwi :) i nie duszkiem pic tylko powli malymi lykami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 No to słucham Twoich rad Tadzik Czarownik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza0505 0 Napisano Październik 24, 2008 Ale buraki maja być ugotowane prawda?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach