Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mieszkankalondynu

Abolicja podatkowa! skorzystasz, czy nie?

Polecane posty

Witam wszystkich. Chcialabym sie dowiedziec dokladnie na ten temat. Oczywiscie, ze moge znalesc mnostwo informacji w internecie, ale nie ma to jak z czyjegos doswiadczenia. Zamierzam skorzystac z abolicji. Tylko nie jestem pewna czy mam odpowiednie dokumenty. Nie mam wszystkich P60, za to dzwonie po firmach po tzw. statement of taxable earnings for the tax year.....bo to tzw. kopia w razie zaginiecia P60. Jestem ciekawa czy ktos juz to zalatwil w Polsce. Ja bede przesylac poczta, bo mieszkam teraz w Stanach, a do Polski wroce za pare lat. Wiem, ze nie zaplace zadnego podatku w Polsce, bo w kazdym z tych lat pracowalam tylko kilka miesiecy i nawet nie przekroczylam kwoty 11.000 funtow na rok. Takze jestem spokojna, tylko musze miec pewnosc, ze poprawnie wypenie dokumenty.

Gość bylam teraz w PL
wlasnie w tej sprawie.. Troszke jest do obliczania jesli mialo sie dochody w PL- ja tak mialam. A jesli nie to tylko wypelniasz pit az i az-0. Musisz przeliczyc dochod na zl zgodnie z kursem waluty w danych miesiacach. Mozna odliczyc diety do 30 diet na rok lub 30% diety od wszystkich dni gdy pracowalas.