Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czekoladowaa

Włosy jak siano

Polecane posty

Zawsze miałam piękne i proste blond włosy..Nigdy nie prostowałam bo były proste jak drut..kiedy pocieniowałam sobie do ramion ( a miałam do pasa ) włosy zaczęły mi się kręcić i dlatego często prostuję i w ogóle używam tej suszarki..To jest jakiś nałóg ..Teraz obiecuje sobie, że przestane używać prostownicy, ale co mogę zrobić jeszcze żeby moje włosy nie wyglądały jak kopa siana..?

Ja zaczelam stosowac nafte kosmetyczna i o dziwo dziala na moje wlosy rewelacyjnie :) czasem tez do szamponu dodaje kilka kropli olejku rycynowego :) polecam

Gość a gdzie mozna kupic nafte kosm

Gość olus678
Hoduj włosy do równej długości i nie będą Ci się wywijać,a co za tym idzie prostować :) na razie prostuj,jeśli czujesz taką potrzebę,tylko stosuj jakieś odżywki. Ja przynajmniej tak robie :P jeszcze troche i będą proste.

mozna kupic w kazdej aptece (naturalna lub z dodatkami -ja mam np + czarna rzodkiew) i olejek tak samo.Na butelce jest napisane zeby mieszac kilka lyzek nafty z zoltkiem i nalozyc na wlosy, zostawic na kilka minut po czym zmyc.Ja przelalam nafte do buteleczki ze spryskiwaczem i przed myciem wlosow spryskuje cale wlosy a po jakims czasie zmywam.Nie mozna nakladac zbyt duzo nafty bo bedzie trudno ja splukac.

aaa a co do tego prostowania to dobrze jest uzyc na koncowki jakies serum przed prostowaniem (wlosy sie tak nie niszcza i lepiej sie prostuje ) ja obecnie uzywam serum na zniszczone koncowki z avonu i przyznam ze rewelacja

Gość lala1986
miałam ten sam problem ale............szampon gliss kur repair plus odżyweczka do tego 2-3 razy w tygodniu maseczka nawilżająca matrx, witaminy na włoski np. capivit ograniczenie suszarki i prostownicy, przyciemnienie koloru z jasnego blond na ciemny blond, podcinanie co 3 miesiące końcówek, mycie włosków co 2 dzień a nie codzinnie no i oczywiście serum na zniszczone końcówki lub jedwab.....naprawde jest ok a włoski zdrowe, lśniące i same z siebie zaczęły się układać:)

Gość marrtata
bylo nie scinać, skoro miałaś piękne długie włosy. Teraz twoje wlosy nie maja odpowiedniego przeciążenia, są krotsze i rzadsze i się kręcą i wywijają... proste

Gość fakt zbyt
duzo kosmetykow nie dziala dobrze na wlosy!!!!! przeciez to sama chemia!!!!!!!! lala1986 przystopuj troche bo ci wszystkie za jakis czas wyleca

No właśnie za dużo tego.. Byłam w drogerii i kupiłam sobie serum do zniszczonych końcówek i maseczkę regenerującą. Wieczorem zrobię sobie najpierw maseczkę z żółtka... marrtata...chyba nie sądzisz Marto, że mogłabym tyle lat chodzić w jednej i tej samej fryzurze. Zmiany są potrzebne.. Podobały mi się cieniowane włosy, ale to już rok minął i już mnie to nudzi.. ;P