Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

one_two

Badania lekarskie

Polecane posty

Ostatnio bardzo zle sie czuje, ciagle jestem zmeczona, niewyspana, pobolewa mnie dolna czesc brzucha, jestem apatyczna i w ogole jest ze mna cos nie tak.Zamierzam isc do lekarza rodzinnego w przyszlym tygodniu i poprosic o skierowanie na badania, zeby sprawdzic co mi jest.Jakie powinien zlecic mi badania oprocz morfologii???

Gość jesteś w ciąży

Gość takie beda pomocne
badania tarczycy-TSH,moczu,biochemiczne krwi w kierunku chloesterolu i usg jamy brzusznej oraz tarczycy

Gość to może
być tarczyca więć TSH

Gość to może
jeżeli uda Ci się wyciągnąć skierowanie od lekarza to nie będziesz płacić za badania

lepiej na tarczyce zrobic prytwatnie tsh, ft3, ft4 koszt 35zł wynik mialam tego samego dnia co robilam badanie!

mi lekarz na tarczyce nie chcial dac skierowania powiedzial ,ze bede czekala 2 tygodnie na wyniki , a ja chciałam wiedziec od razu co sie dzieje , bo z tarczyca nie ma żartów!

hmm tarczyca...wiele sie teraz slyszy o niej.A czy to moze byc dziedziczne?? u mnie nikt nie mial problemow z tarczyca.Jak wyglada badanie i leczenie?

Gość na razie nie myśl o tarczycy
i jej leczeniu bo jeszcze nie wiesz co Ci jest. Owszem oslabienie może być od tarczycy, ale ból brzucha już chyba nie bardzo. Zrób morfologię, OB, Lipidogram, cukier, TSH. Przydałoby się też USG jamy brzusznej i wizyta u ginekologa z USG dopochwowym

pobieraja ci krew i badaja hormony , w razie co jak wyniki są złe idzie sie do endokrynologa , a on przepisze ci w razie potrzeby odp. hormony do wyregulowania ich poziomu.

ja robilam badania na hormony tarczycy , w przychodni, na skierowanie i wyniki były nastepnego dnia... wiec nie wiem gdzie sie czeka 2 tygodnie, bzdury jakies

Gość na wyniki się czeka róznie
jesli w przychodni mało jest osób robiących badania hormonalna to wtedy krew się zamraża i bada się zebrane poróbki np dwa razy z miesiącu, raz na tydzien itd. W dużych laboratoriach analizy wykonuje się codziennie. A jest to wynikiem tego, że pojedyncze badanie jest kilkakrotnie razy droższe niż gdy wykonuje się wiele analiz jednoczesnie.

Ok dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) w przyszlym tygodniu poprosze o skierowanie na wszystkie te badania i moze sie uspokoje.