Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blindfolded3

bardzo proszę o radę- ciąża czy nie ciąża?

Polecane posty

Gość blindfolded3

witam wszystkie dziewczyny, opiszę sytuację, która od miesiąca nie daje mi spokoju. 7 września bż. dostałam okres, mam dość regularne cykle, z nocy z 26 na 27 września miałam bardzo ryzykowną i niebezpieczną sytuację, teoretycznie to nie były już moje dni płodne, ale zmiany klimatu ponoć mogą dużo zmienić, a ja byłam wtedy na Rodos. po powrocie wzięłam postinor (okolo 50 godzin PO) zaczęłam robić testy ciążowe, tzn po około 10-14 dniach od ewentualnego zapłodnienia, łącznie zrobiłam ich 23 i wszystkie oprócz jednego był negatywne (rożne firmy z różnych aptek), jeden wyszedł pozytywny, w tych dniu (dokładnie 3 tygodnie od stosunku) zrobiłam ich jeszcze 6 innych, wszystkie z poranego moczu i wszystrkie oprócz tego jednego były negatywne. potem poszłam na badanie krwi beta HCG, tego samego dnia, bo zupełnie zgłupiałam- wynik zerowy praktycznie, tj poniżej 1 jednostki, a w 3tygodniowej ciązy byłby już wynik 16-156. tego samego dnia poszłam też do lekarza, który również wykluczył ciąże, niemalze mnie wysmial, macicę miałam w normie i ogólnie wszysto ok. przepisał mi tabletki anty żebym nie miała stresów na przyszłość. i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że od dwóch tygodni boli mnie podbrusze (konkretnie 1 miejsce, tak jakby prawy jajnik) i piersi, nie jakoś bardzo, ale trochę. oprócz tego palę papierosy w normie, jem w normie, nie mam mdłosci, ale te inne objawy mnie wprost paralizują. naczytalam się roznych przerazajacych rzeczy w internecie o ciązach pozamacicznych i w ogole o ciązach. dzis zrobilam jeszcze jedno badanie krwi HCG, wynik w poniedzialek. teortycznie wszyscy mowia ze nie mam sie czym martwic, pani doktor powiedziala ze w tym okresie owulacji z ktorym jestem moglo sie zdarzyc, ze ten wyszedl pozytywnie. zlwaszcza ze to byl jeden na 23. ale moze to jednak za wczesnie? albo badanie z krwi HCG 3 tygodnie o stosunku? wydawaloby sie ze to odpowiedni termin. bardzo prosze o odpowiedz, wariuje juz i sie nakrecam, ludzie mowia ze jestem w ciazy, ale UROJONEJ. byc moze tak jest...... moze to postinor rozregulowal mi wszystko i stad te objawy? bo dodam jeszcze ze po postinorze, okoo 5 dni po dostalam okres, co jest normalne, pani doktor powiedziala ze nalezy to potraktowac jako poczatek nowego cyklu. także szanse niby są niewielkie, albo raczej ryzyko, ale bardzo prosze o rade, moze ktos byl w podobnej sytuacji, prosze mnie uspokoic. pozdrawiam serdecznie.

Gość jajajajajajajaa
pewnie ten jeden test na tyle zrobionychm był jakiś wadliwy, a na przyszłosc najlepiej rób po 2óch tygodniach bo szkoda pieniedzy. A ja mam takie pytanie ILE TY KASY WYWALIŁAS NA TE TESTY CIĄŻOWE?:D

Gość novea
kobieto nie jesteś w ciąży..........USPOKUJ SIĘ

Gość ----o matko
dziewczyno ty nie jestes w ciązy!!!!!!!!!! Po co robic tyle testów? rozumiem 2 albo 3 ale 23!!!! A twoje objawy to moim zdaniem efekt działania postinoru. Wyluzuj

Gość blindfolded3
ale dlaczego mam w takim razie objawy ciazy? ten bol w podbruszu, szybsza praca serca (wali jak mlotem:), piersi? moze niedlugo nadejdzie okres ale to jeszcze jakies 10 dni okolo a mam tak od dwoch tygodni. czy to naprawde tylko sila autosugestii? czy nasz mozg moze sobie wmowic bole i je wywolac? bo jak to inaxczej interpretowac? i jeszcze jedno- czy testy z krwi albo domowe wykryluby ciaze pozamaciczna? slyszalam ze stezenie hCG jest znacznie slabsze.... no a mnie boli ten jakby prawy jajnik czy jajowod, oby to nie bylo to. dziekuje wam bardzo i ja wiem ze jestem okropna panikara, ale naprawde to by mi zniszczylo zycie, biorac pod uwage fakt ile przez ostatni miesiac wypilam alkhoolu i spalilam papierosow to dziecko urodziloby sie z 5cioma glowami :)

Gość ----o matko
Ja juz wyraziłam swoja opinie na ten temat. twoje objawy to efekt postinoru albo zblizajacej sie @ i przestan sobie wmawiac jakies bzdury bo sie wpedzisz w ciąze urojoną. PS rzuc te wstretne papierochy w cholere i sie nie truj

Gość ----o matko
dbaj o siebie, bo jak kiedys bedziesz chciała zajsc to mozesz miec z tym problemy

"efektami ubocznymi mogą być nudności, wymioty, ból brzucha, głowy, lekkie zawroty głowy, uczucie zmęczenia, nadwrażliwość piersi, opóźnienie lub przyśpieszenie miesiączki - reakcje organizmu są zindywidualizowane."