Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moncherry

trądzik

Polecane posty

Gość moncherry

witam! mam 20 lat i od zawsze problem z trądzikiem. brałam juz rózne anty np diane35, regulon, jannine, syndi35 ale zadne nie pomogly. bylam u dermatologa i zapisal mi cos do smarowania zineryt. strasznie po tym mi sie zluszczyla skora ale efekty sa marne. bylam zrobic tez badanie na obecnosc gronkowca, bo zalecil je ginekolog i okazalo sie, ze go mam, ale i ginekolog i dermatolog zbagatelizowali probelm, mowiac ze co 2gi czlowiek go ma. lekarz rodzinny natomiast byl sklonny zapisac mi antybiotyk jednakze chcial, zebym byla po konsultacji z dermatologiem??!! gdzie tu sens, ja juz sie gubie, a twarz wyglada strasznie. za 3miesiace ide na badanie endokrynologiczne, jak myslicie pomoze???

HEj, wszystko zalezy od lekarza i placowki w jakiej pracuje, lekarze maja niestety ograniczona ilosc skierowan jakie moga wydac pacjentom, dlatego straja sie tego nei robic. Polecam udac sie do dermatologa w jakiejs prywatnej klinice ktora przyjmuje na NFZ, tam lekarze zwykle maja wiecej czasu i sa bardziej dokladni. POZDR

Gość tez miałam
Kochana tez miałam gronkowca, trądzik był z dnia na dzień coraz gorszy, te krosty bolały, były takie ropne, i najpierw po jednej stronie twarzy potem na czoło przeszły i na drugą stronę twarzy, zrobiłam posiew na gronkowca.. owszem tez go miałam, antybiogram, odpowiedni lek zgodnie z antybiogramem i wszystko zniknelo jak ręką odjąl.. owszem trochę śladów zostało.. ale walcze z tym:)