Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama nie wiem co i jak

Czy ja już rodzę ????

Polecane posty

Jestem w 38/39tc Byłam dziś u gina. Szyjka mięka i skrócona, ale zamknięta. Mówiłam mu o częstych twardnieniach brzucha, ale on jak zawsze nie reagował i kazał czekać spokojnie na poród. Nic się nie dzieje poza tym, że mam bardzo dużo twardnień. Tzn. bywa, że w ciągu godziny zero, a bywa, że 10 czy nawet 15. Twardnieje mi brzuch na chwilkę, ale tak co 5, 7, 10 minut. Różnie. Nie boli to, ale czuć lekkie ciągnięcie, napięcie brzucha. Ja już nie wiem co o tym myśleć :( Skąd będę wiedziała, że się zaczeło? Moze już się zaczeło? Martwią mnie te twardnienia i to, że nie wiem czy ja rodzę czy co? Maleństwo w tych twardnieniach dobrze się czuje? POMOCY, bo zwariuję!!

Gość dosiaaaaa
mnie lekko łupało w krzyżu cały dzień, a wieczorem zaczęło juz tak mocniej boleć..

Gość a ja na pewno
wejdz do wanny z troche goraca woda i polez- jak skurcze przejda to nie rodzisz, jak sie nasila to pakuj sie poowodzenia

Twardnieje mi brzuch na chwilkę, ale tak co 5, 7, 10 minut. Różnie. Nie boli to, ale czuć lekkie ciągnięcie, napięcie brzucha." skurcze bolą ,czekaj spokojnie,nie da się nie zauwazyć:)

Gość a ja na pewno
eee nie masz skurczy kochana jak bedziesz miala skurcze to bedziesz wiedziala ze tot to tego nie da sie przegapic, boli jak sk...

Gość miaaa...23
Myślę, że to jeszcze nie to. Na twardnienie brzucha weź sobie No-Spę. Jak u mnie zaczął się poród to czułam takie regularne bóle tam na dole ... takie same jak przed miesiączką. Z czasem bóle te stawały się mocniejsze i pojawiały się co 5 minut.

Gość ggggggggggghhhhhhhhhhj
nie wchodź do żadnej wody:o po co przyspieszać i prowokować? 38 tydzień to nie koniec i masz jeszcze czas i dziecko też.Nie bój się nie przegapisz.Niestety sie nie da.Poczujesz:D

Gość a ja na pewno
nie wchodz do tej wody tak napisalam bo myslalam ze masz skurcze

Ok, dzięki dziewczyny, ale Jak brzuch robi się jak kamień to ja się martwię co sie dzieje wtedy z dzieckiem w takiej twardej macicy :( ?? i czy jak mam takie częste twardnienia to do porodu blisko? Można to w ten sposób oszacunkować? Bo poród może być jutro, ale też i za 3, 4 tyg :o

Gość miaaa...23
Wiesz ... u każdej kobiety może być inaczej. Może to zapowiadać poród, ale nie musi. Jeśli boisz się o maluszka to weź No-Spę i brzuch przestanie się stawiać :)

Napiszcie proszę, czy (poza oczywiście ryzykiem wcześniejszego porodu) ma to jeszcze jakieś inne negatywne konsekwencje dla dziecka? (np. czy jest ono gorzej dotlenione). PS. dziecko rusza się tak samo jak zawsze, a teraz nawet ma czkawkę. Wszystko mimo tych częstych twardnień

Gość ggggggggggghhhhhhhhhhj
nic dziecku się nie dzieje,nie martw się:)

Gość Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
rodzisz !!!

Gość WIOLKA1986
Polecam prysznic, a jak się zacznie to na pewno będziesz wiedziała że to już to, najgorsze dla mnie były bóle krzyżowe, ale trzeba byc twardym dla takiej pociechy można bardzo wiele-uwierz, cały wysiłek wynagrodzi ci jeden uśmiech maleństwa, skurczów na pewno nie przegapisz, nie powiem ze poród nie boli, ale kobiety są twarde, a skurcze jak będziesz mieć regularne co 5-7 minut to jedź do szpitala

Gość upppppppppppuupppp
podnosze,daj znac czy to bylo to czy nie to,mnie drecza takie same objawy:)

założyłam ten temat 2h temu :) nic się nie zmieniło. Brzusio sobie często twardnieje, ale nic nie boli. Idę własnie pod prysznic (ale nie żadną ciepłą kąpiel) zobaczymy...................

Ja tak miałam na 3 tyg przed porodem... też ciągle myślałam że to już:) Do szpitala pojechałam bo miałam plamienie i okazało się że to przez rozwarcie i że rodzę a ja na to " a gdzie te skurcze??" Zdążyłam pojechać do domu, wypić herbatkę, obejrzeć serial, sprawdzić torbę i dopiero pojechałam rodzić:) W szpitalu byłam koło 1 z rozwarciem na 4 cm bolesne skurcze miałam od 3.30 a wody odeszły jakąś godzinę później... coś tam pobolewało ale ja się śmiałam i nie wierzyłam że to już:) To twardnienie jest naturalne i dziecku nic nie zaszkodzi... Aha i ja cały dzień przespałam przed porodem

Gość ło matko to chyba już
ja chyba rodzę!!! dziewczyny odpiszcie, bo zwariuję rano miałąm plamienie takie niezbyt mocne teraz łupie mnie cały czas w krzyżu wieczorem bolały mnie uda brzuch mi ciągnie w dół nie mogę się dodzwonić do swojego gina panikuję, czy u mnie tak jak u Catarinki to już akcja porodowa???? jadę do szpitala chyba bo zaczybnam fixować

Gość Aspro
nie daj się zwariować ! jesteś już spakowana ??? jeśli nie to przynajmniej się spakuj :) i czekaj...ale nie myśl o tym bo rzeczywiście sFiXujesz;)

a u mnie bez zmian :)

ło matko to chyba już---> Nie panikuj bo to Ci nie pomoże a widziałaś jak u mnie ta akcja "szybko" przebiegła :) Plamienie u mnie było spowodowane rozwieraniem się szyjki macicy co np. kuzynce zaczeło się na pare tygodni przed porodem. Co prawda u mnie ktg wykryło skurcze więc to był już poród ale nie ma co panikować. Mam nadzieję że odpiszesz jak wrócisz ze szpitala:)