Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meaaa

jaki program do obróbki zdjęć?

Polecane posty

Gimp albo Photoshop Poszukaj na Google tutoriala. Kiedyś na takiego trafiłam i tam było krtok po kroku opisane co zrobić. Jak coś to przy Gimpie sama mogę Ci pomóc :)

Gość smak kielbasy
majtki też ściągasz ?:p

Darmowy programik, taka podróbka Photoshopa, ale spoko jest :). Poza tymi dwoma na pewno jest amsa innych, które gwarantują taki efekt :). Powodzenia!

Smak kiełbasy - majtki już mam zdjęte :P Animia - odpalam :) mam nadzieję, że sobie poradzę :) jakby co spytam :)

eee spoko :) opanowałam co chciałam :) fajne ma też inne funkcje :) dzięki wielkie jeszcze raz 🌼

Gość meeaaaaaaaaaaa
wracaj podrzuć linka na tego gimpa - nie mogę znaleźć :(:(

Gość dfgdgdf
Ja wystawiam na allegro i robię własnie takie białe tło. Używam photoshopa w polskiej wersji. Najlepiej taki ciuszek położyć na czymś czego kolor jest zupelnie inny od koloru ciucha (np. zielony ciuch na rózowym tle, albo biały na czarnym) i wtedy magiczną różdżką zaznaczyć tło, i wyciąć. To jednak nie jest do konca pewne, bo czasami pozostają brzydkie kontury. Najlepiej białym pędzelkiem obrysować kontur (ale bardzo dokładnie, trzeba mieć wprawę) i resztę tła zamalować na biało.

Gość dfgdgdf
oj, przepraszam. Naczytalam się o photoshopach i pomyliłam się. Uzywam PHOTOFILTRE.

dfgdgdf - w tym gimpie właśnie tez się da tak zrobić i wydaje się naprawdę prosty :) na razie zostanę przy nim, ale dzięki za pomoc

Gość dfgdgdf
Można też (chociaż efekt jest trochę inny) w corelu (w photoshopie też, bo w photofiltre sie nie da) wykreślić kontur ciuszka i zaznaczyć wtapanie np. na 30 %. Wtedy ciuszek wyjdzie z konturami zamazanymi (to dla kogoś komu ręka się trzesie przy wycinaniu czegoś z obrazka i nie potrafi dokłądnie :) ) Aby powyższy manewr wyszedł dobrze, warto położyć ciuch na tlo zdecydowanym, jednolitym kolorze (białym lub czarnym). Potem zdjęcie narzucić na inne tło (np. ciuch w zbliżeniu). Efekt będzie mniej więcej taki: http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/461/41/77/461417742

Gość meeaaaaaaaaaaa
dzięki ;) 🌼 Działa ;);)