Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeganx

Kiedy pora na dziecko?

Polecane posty

Gość meeganx

Mam 25 lat,2 lata razem w związku i czuję,że już chciałabym zostać mamusią,ale dręczą mnie myśli czy sobie poradzę z tym wszystkim poza tym siedzenie w domu mnie chyba wykończy:(((

Gość miaaa...23
Kochana ... pewnie każda kobieta ma takie same obawy co Ty. Ja też miałam, ale jak tylko po raz pierwszy zobaczyłam moje maleństwo na USG to wszelkie wątpliwości się rozwiały a ja postawiłam sobie ważny cel - być jak najlepszą mamą dla tej kruszynki :) Fakt, siedzenie w domu nie jest niczym fajnym, ale możesz wychodzić z maluchem na spacerki i nadal spotykać się ze znajomymi :) Nie jest tak źle :)

Gość meeganx
Masz 23 lata?Boję sie tego wszystkiego jeszcze mam teraz jakąś cholerna grzybicę non-stop niby cytologia dobraa pozbyc sie dziadostwa nie moge.I sie zastanawiam jak to w ciąży bedzie tyle się naczytałam jeszcze hemoroidy dojdą i już załamana jestem:( Mam ostatnia paczke tabletek potem przerwa z miesiąc i zaczynamy...dam rade:) Tyle kobiet daje!!!

Gość miaaa...23
Pewnie, że dasz radę :) Tak, mam 23 lata a moja córeczka na 20 miesięcy. Wiesz z tymi przypadłościami ciążowymi to wcale nie musi tak być. Ja nie miałam żadnych hemoroidów, ani nie bolał mnie kręgosłup ... w sumie to gdyby nie rosnący brzuch to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży :) Na początku ciąży miałam tylko lekkie mdłości, ale spokojnie dało się to znieść :)

Gość meeganx
pozazdrościć tylko Tobie mogę:) Już dzidzię masz odchowaną a napisz mi jak poród tylko szczerze:) Pozdrawiam m

Gość miaaa...23
Ja to zawsze mówię koleżanką, że już wolę rodzić dzieci niż iść do dentysty :) Poród wspominam bardzo miło i jestem pewna, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. W sumie rodziłam 6,5 godz i fakt, że bolało, ale spokojnie dało się wytrzymać. Miałam nacinane krocze jednak prawie wogule tego nie czułam ... czułam tylko takie lekkie szczypanie. Spodziewałam się czegoś gorszego a tu miłe zaskoczenie :)

Gość miaaa...23
oczywiście miało być koleżankom :)

Gość miaaa...23
Fakt, że taki maluszek potrzebuje wiele uwagi, cierpliwości ... ale potem każda nowa umiejętność maluszka jak uśmiech, pierwsze słowo, pierwsze kroki wynagradza te wszystkie trudy :)

Gość meeganx
mam nadzieję :) Będziesz starać się o jeszcze jedno dziecko?

Gość miaaa...23
Tak :) Tyle, że muszę z tym poczekać jeszcze ze 2-3 lata. Niestety mamy małe problemy mieszkaniowe :( Ja sama jestem jedynaczką i mam pewien żal do rodziców, że nie chcieli mieć więcej dzieci. Dlatego ja marzę o dwójce maluchów. :)

Gość miaaa...23
Ok...zmykam do łóżka :) Dziękuję za miłą rozmowę :) Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz (jutro zajrzę na ten topik) lub możesz pisać też na maila (aaniesia@o2.pl) ... Chętnie odpowiem :) Dobranoc 🌻 :)

Gość meeganx
Witam jesteś już ,byłaś?

Gość meeganx
Ja akurat nie mam co narzekać,miałam 2 braci rozrabiaków i zawsze było śmiesznie,działo się coś choć czasem któreś z nas lądowało w szpitalu.Ja podziwiam moją mamę,że w tamtych czasach miała nas aż 3 bo z pieniędzmi bywało różnie ,ale jakoś nigdy nie dała nam tego odczuć...A teraz już wypytuje kiedy zostanie babcią:)Ciężko się zdecydować na dziecko zawsze jest coś do zrobienia,do kupienia do zobaczenia...Może po prostu odstawię tabletki i jak się coś przydarzy to jakoś damy radę:)Dodam jeszcze,że nie mamy ślubu planujemy właśnie jakoś w następnym roku ,i nie mieszkamy w Polsce na chwile obecną.Napisz mi rodziłaś naturalnie czy miałaś cesarkę?I czy wstawanie w nocy Ci bardzo dokuczało bo ja jestem śpiochem,że hej!!!Pozdrawiam młoda mamę :)