Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pepita82

pierwszy raz mam nadzieje ze nie ostatni

Polecane posty

niedawno odbylo sie pierwsze spotkanie mojego faceta i mojej mamy :) niby spoko ok ale mam (mamy) problem moj facet jest Hiszpanem i nie mowi po polsku a moja mama nie mowi po hiszpañsku tak wiec sytuacja troche napieta. Mam pytanie czy tez tak ktos mial ze pierwsze spotkania sa takiestre sujace jak sie nie mozna porozumiec w jednym jezyku. Opiszcie jaka byla reakcja Waszych rodzicow na waszych wybrankow obcokrajowcow :)

Gość moja kuzynka ma faceta
Holendra. Teraz sa juz malzenstwem. :) On ni w zab nie umial po polsku jak tu przyjechal, ale jakos troche po niemiecku pojedynczymi slowkami, troche gestykulujac udawalo sie im dogadywac, tzn. jemu i mamie kuzynki. :) Wystarczy odrobina dobrych checi, a pozniej ludzie sami ucza sie jak lapac kontakt. Dzisiaj on potrafi juz troche mowic po polsu, wiec dogaduja sie lepiej.

Gość 51134-1515
bedzie spoko - tylko cierplowosci

Gość zulwersowanuy
A co to Polakow juz nie ma ?? no to masz babo placek :P

Gość poczatki ciezkie ale..
u mnie ciezko bylo ale z biegiem czasu przywykli - niemiec

Gość tez chce hiszpana

moj Fin tez nie mowi po polsku, rodzice nie mowia po angielsku, ja tlumacze. ogolnie sie dogaduja, nie wiem jak to robia, ale gdy zostawiam ich samych w pokoju rozmowa kwitnie, zwlaszcza moj tato uwielbia rozmawiac z Tonim o samochodach..

wiem zdaje sobie sprawe ze pocztki bywaja trudne jedynie czego sie obawiam aby ta bariera jezykowa nie zniechecila ich do bli zszego poznania sie

Twoje obawy sa bezpodstawne, wierz mi! w sierpniu bylo nasze wesele, towarzystwo polsko-finskie. Nie bylo bariery jezykowej juz po drugim toascie, kazdy sie fajnie bawil, nawet moi dziadkowie pogadali z Finami. Do tej pory nie rozumiem jak tego dokonali bez mojej pomocy. Jak widzisz dla chcacego nic trudnego :)

Gość taki jeden misss
no to chyba nie jest pretekst aby byly problemy przez jezyk w 21 wieku ??

mieszkamy razem od dwoch lat, cywilny w marcu, koscielny w sierpniu. uklada sie super, nie bylibysmy malzenstwem gdyby cos zlego sie dzialo! Moze to kwestia doboru charakterow, a moze dojrzalosci... Jestesmy juz w takim wieku, ze nie myslimy o glupotach. Fajnie nam razem :)

To ja wam napisze cos smiesznego.Pare lat temu przyjezdzalam do Polski na wakacje ze swoim owczesnym wybrankiem-szwajcarem(15godzin w autokarze-nie polecam).On po polsku umial powiedziec dzien dobry,dziekuje,czesc i kochanie.Moi rodzice cos tam kiedys po niemiecku szprechali ale to bylo baaardzo dawno i wiekszosc zapomnieli wiec moj wybranek chcial zablysnac i cwiczyl to dzien dobry jak juz sie zblizalismy do celu.No i wyobrazcie sobie PKS tlum ludzi,a moj wysiada i do mojego ojca z okrzykiem Dzien dobry KOCHANIE!!!Uwierzcie ze wszyscy sie nam przygladali.

dobre Dzien Dobry Kochanie heehhe ja mysle ze te wszystkie wpadki jezykowe to dopiero przed nami heheh

Gość wolyy072
dokladnie jesli chodzi o tlumaczenie i zabawne sytuacje wynikajace z braku wspolnego jezyka to przygotuj sie :)

Gość jacek1982
to pokazuje jakie polki to dziwki sa jakis idiota nie umie slowa po polsku tylko kocham cie a one juz leca jak muchy do goowna