Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszkowa

co z GROCHU ale nie grochówka?

Polecane posty

Gość groszkowa

co zrobic z grochu ale nie zupe grochową ? :) wiecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wudu
dodaj marchewkę i będziesz miec groszek z marchewką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki to groch
połówki, cały? zielony mrożony..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
groch żółty połówki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki to groch
bo jak cały, to analogicznie do fasolki po bretońsku mozna zrobić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki to groch
połówki hm.. zupa krem (grochowa) z czosnkowymi grzankami nic innego z tego nie zrobisz, bo to się rozcipauje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
no wlasnie ten groch jest taki że tylko grochowa mozna zrobic :( ale z grzankami czosnkowymi fajny pomysl :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
super te kotlecki-chyba sie pobawię jurto z grochem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
myślicie że mocno będę pierdziała po tych potrawach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z kuchni ormiańskiej
Groch w połówkach, troche fasoli białej namoczonej, nasiona soczewicy, dużo smażonej cebulki na maśle, wszystko razem wymieszać (grochu i soczewicy nie moczyć, można dodać garść suchego ryżu, dodać przyprawy (sół, pieprz, pieprz ziołowy) takie "nadzienie" wkładać do sparzonych liści kapusty włoskiej (małe liście albo duże przekrojone) i zawijac na wzór gołąbków. Musza być malutkie tzn wielkości "trzech palców". Układać ciasno w garnku, w środek włożyc jeden pomidor i zalac to bulionem albo lekko osoloną wodą. Gotować ok 2 godziny na wolnym ogniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
dzieki kuchnio-to o pierdzeniu to parszywy podszyw,choc po grochu nie mam lekko ale go lubie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
wlasnie smaze kotleciki z grocha :D jak smakuja powiem jak zjem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowa
pyszne kotleciki, naprawdę z całego serca polecam, tyle że nie powinno ich się podawac gościom;) u mnie cała rodzinka strzela po galotach okrutnie:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×