Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isiaaaaaaaaaaa

Kto ze mną popisze?

Polecane posty

Gość Isiaaaaaaaaaaa

Ostatni okres 30 sierpnia, czyli juz dwa miesiace go nie ma;( ZROBIłAM test BHCG i wyszedł negatywny tydzien temu. oD TYG. biore równiez luteine, wczoraj wziełam ostatni raz, a okresu nie ma nadal, teraz zaczynaja mnie boec piersi i jest mi niedobrze. Co myslicie?

Gość marsz do lekarza ale juz

Gość Isiaaaaaaaaaaa
Byłam tydz. temu.

Gość Isiaaaaaaaaaaa
Byłam tydz. temu i lekarz powiedział, ze wszystko oki. Robiłam tez badania rwóno tydz. temu - wyszło ze nie jestem w ciazy.

Gość magdzika
z tego co wiem to okres nie musi pojawić się zaraz po zakończeniu brania luteiny. podobno można nawet po 5 dniach dopiero zacząć miesiączkować... no ale te nudności to raczej nie jest normalny objaw... ja gdybym miała możliwość zadzwonienia lub pójścia do lekarza jutro to bym skorzystała z takiej opcji :) niby progesteron to hormon występujący u nas naturalnie jednak chyba nie zaszkodzi zasięgnąć fachowej porady u (podkreślmy) wykwalifikowanego ginekologa (mój niestety taki nie był ale na przyszłość be już mądrzejsza :) )

Gość Isiaaaaaaaaaaa
Dzieki Magdzika. Wiesz, własnie zmierzyłam sobie temp. i mam gorączke.

Gość magdzika
skoro masz i nudności i gorączkę to może w ogóle się to nie wiąże z luteiną. moja koleżanka brała kiedyś też jakiś lek hormonalny (ale nie luteine) i tez wystąpiły u niej nietypowe objawy. po przebadaniu okazało się, ze po prostu choruje na grypę i nie ma to nic wspólnego z lekiem. być może właśnie to opóźnia wystąpienie miesiączki. no ale tak jak pisałam wcześniej warto by było sie dodatkowo przebadać lub ewentualnie zadzwonić do lekarza bo być może akurat twój organizm źle zareagował na luteine i trzeba będzie zmienić lek... no ale ja nie jestem ginekologiem więc wiele poradzić nie mogę... ;)

Gość Isiaaaaaaaaaaa
Dziekuje Ci baaaaardzo. Pierwszy raz biore luteine, zawsze mialam regularne cykle. A ty brałas kiedys ten lek ? Jak sie po nim czułas?

Gość magdzika
no właśnie ja też teraz brałam pierwszy raz luteine :) przez 4 lata miesiączkowałam regularnie a tu nagle ostatni okras spóźniał mi się aż o 12 dni wiec po raz pierwszy poszłam do ginekologa, który jednaj nie zlecił mi badania poziomu hormonów :( przypisał mi lek na oko czego skutkiem jest to, ze zamiast po 10 tabletkach ja zaczęłam już plamić po 5 :/ dziś już jest dobrze, a przynajmniej wszytko narazie wygląda normalnie tyle tylko, ze zawsze przez 1 dzień okresu brałam tab. przeciwbólowe bo aż tak mnie boli :( no ale teraz tak nie zrobiłam przez tą luteine ( boje się, ze jak wezmę tabsa to jeszcze znowu coś rozreguluje) i czuję się koszmarnie :/ w sumie mi było niedobrze tylko wtedy, kiedy musiałam poczekać, aż luteina mi sie rozpuści pod językiem. czułam wtedy taki jakiś niedobry posmak ale to trwało tylko chwilę a potem już było ok.

Gość Isiaaaaaaaaaaa
mi rowniez w czsie brania nie bylo niedobrze. dopiero teraz- dzien po odstawieniu zaczelam miec nudnosci. A jak zaczeklas brac luteine to zaczelo bolic Cie podbrzusze?

Gość magdzika
zaczęło bolec mnie podbrzusze dopiero drugiego dnia tzn po 3 tabletkach ale dopiero po 5 tab. zaczęłam plamić. ty możesz mieć odczuwać to wszytko inaczej bo przecież masz inne dawki np brałaś tydzień a ja miałam brać 5 dni a i tak zakończyłam wcześniej...