Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona26.

Pigułki Mercilon

Polecane posty

Gość Zaniepokojona26.

Witam. Chcę zapytać czy któraś z was używała pigułek Mercilon, albo czy przechodziła przez to co chcę napisać niżej. Kończę pierwsze opakowanie a co zauważyłam, koszmarnie bolą mnie piersi a mój popęd seksualny spadł prawie do zera. Niby to mogą być skutki uboczne ale czy aż tak mocno? Czy to się z czasem może zmienić czy kiedy będę je brała zawsze będę się tak czuła? Możecie mi jakoś doradzić?

Gość vikuśia
ja brałam te tabletki, lekarz mi je polecił bo niby maja najmniejsza dostepna na rynku dawke hormonów. Nie wiem jak to jest ale ja musiałam przestac je brać ponieważ również tak jak ty miałam dużo mniejsza ochote na sex a poza tym co było duzo gorsze potwornie bolała mmnie głowa. I to nie rzadko tylko tak co 2 dzien aż zaczełam chodzic do neurologa i on kazała mi przerwac branie tabletek anty...i głowa przestała boleć . Po prostu tabletki musza byc dopasowane chyba do kogos. Nie wszystkie będą Ci odpowiadały. Radzę iść do gina i zmienić na inne.

brałam rok, po około 11 miesiącach czułam się fatalnie - zmieniłam na regulon i to był dobry wybór :)

Gość Zaniepokojona26.
Nie wiem co robić. Czy brać je dalej i czekać. W końcu nie minął miesiąc. Czy już powiedzieć lekarzowi, że chce inne.

Gość vikuśia
skoncz to jedno opakowanie bo powinnas i na nastepny miesiac niech ci zmieni juz, po co masz sie meczyć....

Gość Zaniepokojona26.
Wiesz, ale słyszałam, ze powinno się czekać do drugiego opakowania. Miesiąc jeszcze mogę zaczekać. Ale ten brak popędu mnie martwi. Całkiem tracę ochotę na seks.

Gość Zaniepokojona26.
Jeszcze głosów proszę....

Gość Zaniepokojona26.
Niech ktoś się wypowie. Proszę.

Ha! miałam to samo! Ból piersi i zero popędu.... normalnie mogłam na tych tabletkach spokojnie zostać zakonnicą.. nawet przytulać mi się nie chciało.

Gość gwiazdka_22
U mnie to samo: - dramatycznie spadło libido, - przytylam z 10 kg, - okropna suchość pochwy - mimo ochoty na seks trzeba było wpsomagać się żelem, - na początku też trochę bolały mnie piersi. Na szczęście głowa mnie nie bolała:D Ale jeszcze tylko jedno opakowanie i kończe z nimi;)

Brałam te tabletki przez rok, ginka przepisała mi je bo po nich nie bolały mnie piersi, jednak faktycznie po roku czasu zauważyłam duży spadek libido, innych skutków ubocznych nie miałam :)

Gość a ja mam wręcz odwrotnie
:O libido bardzo mi podskoczyło :O, może nawet za bardzo piersi mi urosły cera mi wyładniała nic nie przytyłam lekkie bóle głowy się zdarzają, ale nie wiem czy to od tabletek, czy od pogody. wziełam dopiero pierwsze opakowanie, ponoć zaleca się odczekanie trzech, mimo skutków ubocznych, bo mniej wiećej tyle organizm potrzebuje, zeby się dostosować.

Gość bajubagkaka
hello :D ja wlasnie zaczynam moją przygodę z Mercilonem :D jak narazie jestem po 4 tabletce :) jak narazie w porządku, zobaczymy co bedzie dalej :)powiedźie mi dziewczyny, czy moge zaczac szalec (tzn. kochac sie z dojsciem chlopaka we mnie?) juz od pierwszej tabletki? tzn. jeszcze mam lekkie krwawienie, ale jak sie skonczy to juz bede wystarczajaco zabezpieczona przed ciaża?

Gość Zaniepokojona26.
No właśnie. Zastanawia mnie czy libido się wyrówna. Miałyście może jakiś okres przejściowy?

Gość Zaniepokojona26.
Hejjj! Proszę, doradźcie jeszcze.