Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nec

Ugotujcie ze mną rosół

Polecane posty

Gość dorośli ludzie wiedzą
polecam pasternak, i jednak kawałek włoskiej kapusty no i mięsa musi być sporo (najlepiej różnych gatunków np kurczak + pręga wołowa, + kość schabowa) i jarzyn też

Gość rosołek zaginie przy takich
vegety nie dajecie ale maggi tak :-D jedno i drugie zawiera glutaminian sodu :-O sos sojowy?? :-D tylko 1 % na rynku jest uzyskany metodą naturalną jakie jest prawdopodobieństwo, że taki właśnie kupiłaś :-D czyli sojowy to też chemia :-O rosół się przyprawia cebulą przyprażoną wraz z łupiną na blasze lub na patelni ale bez tłuszczu oraz lubczykiem, selerem, porem, koperkiem, zieloną pietruszką

Gość Nec
link nie chodzi, jest tam przyprawa do rosołu - 50g Producent: ( Dary Natury ) Szczegółowy opis: Skład: pieprz czarny, ziele angielskie, tymianek, liść laurowy, lubczyk, koper, pietruszka, marchew, seler, por, cebula ten skład świadczy chyba o tym, że nie ma tam polepszaczy cena 2,20 zł ale nie widziałam tego w sklepach

no zgadzam się z rosołek zaginie przy takich:) moja mama jeszcze dodaje ząbek czosnku ale nigdy do gara żadnej wegety magi itp. ojciec sam sobie wlewa to swinstwo do talerza jak chce, jego wątroba - jego problem:)

Gość Nec
lubczyk to zioło, które smakuje podobnie do maggi?

Gość Nec
muszę sobie kupić ten lubczyk, mam w domu całą szafke przypraw a lubczyku niet :(

Gość do rosołu nie daje się czosnku
na litość wszystko tylko nie czosnek :-( to tak jakbyś do rosołu włożyła pęto wiejskiej kiełbasy :-O

dla mnie nie do pomyślenia jest dac kapuste a inni dają. Tak ja daje ząbek czosnku. Każdy ma swój przepis

Gość dorośli ludzie wiedzą
w tym linku napisane jest ze rosołu się nieodszumowuje i to prawda, nigdy nie robię tego z żadną zupą. Mam w rodzinie zawodowego kucharza, który ma takie samo zdanie

Gość do rosołu nie daje się czosnku
"Kuchnia polska" polecam - czytanie nie boli w netowym śmietniku to nawet nasikać do rosołu można :-(

no ale po co takie hmstwo od razu. Masz patent na przepisy czy co. Podaje tylko jako przykład ze nie tylko ja tak robie. Jestem polonistką i wiem ze czytanie nie boli.

Gość rosołu się nieodszumowuje
bowiem tzw. szumowiny to po prostu skoagulowane białko, które zostawione dodaje rosołowi jeszcze smaku

Gość Nec
faktem jest że ta piana znika, mój rosół już gotowy, wyszedł klarowny, ma ładny żółty kolor, jest dosyć tłusty, ale taki smakuje mojemu mężowi z przypraw dodałam sól, pieprz grubo mielony, szczyptę chilli, dwa ząbki czosnku (nie czuć go w rosole, daje chyba tylko trochę ostrości) no i niestety wkropiłam tam trochę maggi. Ja po wielu próbowaniach n ie potrafie ocenić teraz smaku ale mężowi smakuje :)