Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zorganizowac

Odwiedzi mnie moj facet

Polecane posty

Gość jak to zorganizowac

Do tej pory przyjezdzal glownie na weekendy to jakos to bylo. Jednego dnia przyjechal, drugiego wyjechal. Poszlo sie cos zjadlo na miescie, czy jakies kanapki, zapiekanki czy inne w domu - tak na szybko. Albo jakies odgrzewane zapasy. Ale teraz przyjedzie na dluzej. Wypadaloby i nawet chcialabym, zeby jakos normalnie sie zywil. Ale wiadomo, ze taki obiad troche zajmuje. Czy to glupio zostawic go w pokoju, zeby sobie ogladal film, spal czy w ogole zajal sie czymkolwiek, a ja bymm na ten czas zniknela w kuchni?

Gość jak masz taki problem to
wynajmij sluzaca :O

Gość oj kiepsko
o matko :) ,jakie dylematy ewentualnie zawsze moze Ci pomoc w kuchni :P

Gość jak to zorganizowac
Normalne mowicie? Na sluzaca mnie nie stac :P Poza tym lubie gotowac ;)

Gość jak to zorganizowac
No... ale na kilkanascie minut to juz go zostawialam. Bo a to herbata, a to kanapki, a to zapiekanki, czy odgrzanie czegos. Chodzi mi teraz o obiad od podstaw - to ze 2h czasem zajmuje ;) Wlasnie o to chodzi, ze on nie moze pojsc do kuchni. Musialby poczekac. Czyli nic w tym dziwnego?

Gość Fuksjafuks
Musisz sie wczesniej ze wszystkim zorganizowac, przygotuj cos wczesnie a pozniej idz i to poprostu podgrzej. No na chwilke bedziesz musial go przeciez zostawic bo to nieuniknione, lae zawsze mozesz go zabrac ze soba do kuchni to ci pomoze ;) no ja wiem co pisze bo tez jestem w zwiazku na odleglosc i zawsze mi szkoda karzdej sekundy na przygotowywanie czegos ale czesto tez robimy to razem wiec nie jest zle

Gość jak to zorganizowac
Ja bym bardzo chciala razem. Jak ja jade do niego to tak jest ;) Ale u mnie niestety nie mozna. Wiec musze jakos inaczej sobie radzic :/ Po prostu pytam czy to nie idiotyczne bedzie.

Gość jak to zorganizowac
nie nie, isc pomoc mi nie moze ;) No i wlasnie takie odgrzewane to caly czas jemy ;) A chcialabym cos zrobic na swiezo. Zawsze to inaczej ;)

Gość Fuksjafuks
no co ty nigdy w zyciu nie bedzie to zle wygladac, bo jesli u ciebie nie mozna to on pewnie to zrozumie ale mowie ci wymysl wczesniej cos nieskomplikowanego a pozniej to tylko podgrzej i gotowe

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
Ja bym na jego miejscu pomógł Ci gotować ten obiad fajnie tak we dwójkę sobie ziemniaczki obierać :D

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
ale jak to nie moze Ci pomóc ? niezmieszczą się dwie osoby do kuchni ??????????? :D:D:D

Gość moze ukrywa go przed mama
:D

Gość jak to zorganizowac
ja tez uwielbiam razem ;) No ale niestety, u mnie sie nie da :/ I ja caly czas robie tak, ze cos odgrzewamy wlasnie. Wiec nie gloduje u mnie ;) Ale chcialabym tym razem cos na swiezo, bo przyjedzie na dluzej ;)

Gość jak to zorganizowac
nie mieszkam z mama ;)

Gość jak to zorganizowac
oh no wynajmuje pokoj. mam "dostep do kuchni" ale nie moge tam nikogo sprowadzac. I tak musze za jego pobyt placic dodatkowo, zeby z lazienki mogl skorzystac itp. Ale do kuchni nie moge. Wiec po prostu ta mozliwosc odpada niestety :(

Gość blabla cafe
proponuje w takim razie przygotowac cos, co sie "robi samo" i nie trzeba przy tym dlugo stac. wrzucasz co trzeba do gara i wracasz do niego. ewentualnie co kwadrans sprawdzasz, czy nic sie nie przypala itp.

Gość jak to zorganizowac
No wiem ;) Chodzilo mi bardziej np o schaboszczaki. Jednak trzeba przebrac miesko, potluc je, obtaczac, usmazyc... ;) Moze 2h to przesada no ale zawsze to znikne na dluzej. A on zawsze i tam mowi, ze szkoda tego czasu, a ja tyle w tej kuchni siedze i chce isc ze mna :(

Gość blabla cafe
wszystko da sie ladnie zrobic - schaboszczaki rozbijasz i panierujesz wczesniej, obierasz ziemniaczki i wstawiasz do wody i tak zostawiasz. jak on przyjdzie, to ziemniaki na gaz, pod koniec gotowania wrzucasz przygotowane wczesniej kotlety na patelnie, dorzucasz jakas surowke i juz. jesli o czas chodzi, to zamkniesz sie w tych magicznych 15 minutach ;) i pogadaj z tymi ludzmi co ci wynajmuja mieszkanie. takie warunki to o kant dupy roztrzasnac..

Gość jak to zorganizowac
No wiem, ze mozna wczesniej wszystko ;) I tak to zawsze robie. Ale nie ma to jak zrobione na swiezo ;) Poza tym on bedzie kilka dni :D To jednego dnia tak zrobie, drugiego tez cos odgrzeje (chociaz za duzo w lodowce przetrzymywac nie moge tez problem... Ale trzeciego juz bede musiala pojsc i zrobic na biezaco jednak ;) O to chodzi - ze on tym razem przyjedzie na dluzej! Bardzo, bardzo sie ciesze! Ale jednak martwie :( No warunki jakie sa takie sa. I tak trudno znalezc jakis pokoj w przestepnej cenie. Trzeba sobie radzic z tym co jest ;)

Gość jak to zorganizowac
wolałabym sama przygotować obiad bo boję się że jak będziemy oboje w kuchni to zadżgam s k u r w y s y n a!!!!!!