Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mija79

wyniki ush narzadów rodnych bac się czy nie?

Polecane posty

Gość mija79

Mam amły problemik.Od trzech miesięcy między okresami mam upławy z krwią.Ginekolog zalecił mi usg.Wynik jest taki: Macica przodozgięta,niepowiększona,86x29mm,jednorodna,be zmian ogniskowych.Echo endometrialne nieposzerzone.Jajniki niepowiększone,drobnotorbielowate.W prawym pęcherzyk jajowy średnicy 15mm.Warstwa płynu w zatoce Douglasa o grubości 20mm-śródinfekcyjnie. Jak powinnam to interpretować.Ostatnią miesiączkę miałam 17 października,czy to nie za szybko na owulacje,jśli to wogóle to?

NIE JESTEM SPECJALISTKĄ OD INTERPRETACJI WYNIKÓW ALE JEDNO WIEM NA PEWNO... kilka miesięcy temu miałam plamienia między miesiączkami i udałam się do mojego ginekologa. Zrobiono mi usg miednicy małej i stwierdzono, że wszystko w porządku, że to pewnie huśtawka hormonalna... dostałam luteinę... w lipcu miesiączka spóźniała mi się tydzień a test ciążowy uparcie pokazywał jedną kreskę... a że mój gin był na urlopie wybrałam się do innego i usg (tym razem transwaginalne) wykazało cystę na lewym jajniku... radzę więc wybrać się do gina, żeby profesjonalista mógł zinterpretować wyniki a jeśli powie, że wszystko dobrze wybierz się do jeszcze jednego gina :-) jakie usg miałaś robione?

Gość mija79
Było to zwykłe usg narządów rodnych.Na poprzedniej wizycie u ginekologa jak mnie badała ,spytała czy miałam zapalenie przydatków.Nie miałam i z tego co czytam o tym to nie mam.Nieboli mnie brzuch.Mam tylko te upławy z krwią.

Gość mija79
raczej przez powłoki brzuszne.Pisze raczej bo niewiem jakie to transwaginalne.Jeźdił mi po brzuchu sonografem.