Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malvi

do doswiadczonych w braniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość malvi

moje mile Panie, mam pytanie, a mianowicie czy po dluzszym stosowaniu tabletek anty moze byc tak ze krwawienie z odstawienia sie spozni? ja biore juz 7 miesiecy yasminelle i zawsze mialam 4 dnia rano. dzis jest wlasnie 4 ale ani mnie bruch nie boli,ani nic ;/ dodam ze kochalam sie bez gumki 3 miesiace temu a potem mialam krwawienia normalnie, w zeszlym tygodniu kochalam sie z gumka,nie pekla nie zsunela sie. coo to moze byc? ciaza?! juz sama nie wiem co myslec, a ginekologa mam takieo ze strch pytac o cokolwiek, z reszta mam wizyte dopiero za miesiac ;/ co o tym Dziewczyny sadzicie?

Gość hhhasf
Ja tez 4 dni po odstawieniu chociaż zdażyło się ze i pozniej i wcale nie miałam zadnych objawów i nie czułam ze dostanę miesiaczke, a wiec spoko, jeśli bierzesz reguralnie tabletki to bedzie okej... nie wymagają prezerwatyw tylko wiecej uwagi;p

Gość ciocia samo zło
biore yasmine juz 3 rok zdazylo sie chyba ze dwa razy ze krwawienie spoznilo sie o dzien ale nic poza tym....jesli bierzerz regularnie to nic nie ma prawa sie stac....

Gość malvi
dzieki wielkie:) ale wiesz gumka musiala byc, bo wczesniej bralam leki z dziurawcem i nie chcialam ryzykowac :)

Gość hhhasf
Nie wiem, czy dziurawiec ma jakiś wpływ! Ja brałam antybiotyki i ok

Gość malvi
u mnie w ulotce pisze ze moze obnizyc skutecznosc, tak samo jak i niektore antybiotyki

Gość hhhasf
ale zabezpieczyłaś się dodatkowo, moim zdaniem wszystko dobrze zrobiliście, jak brałam antybiotyki lekarz pytał czy biore tabletki i uznał, że antybiotyk nie zaszkodzi. kiedy powinnaś dostać miesiączke?

Gość malvi
wiesz kochalam sie z gumka. nie pekla ani nic. aokres dzis powinnam dostac, zwykle rano dostaje, a tu nadal nic;/

Gość hhhasf
wiesz sama świadomość tego, że o tym myślisz, moze powodować opóźnienie miesiączki bo się stresujesz. Nie martw się ja nigdy nie miałam takich idealnych miesiączek, żeby w ten sam czas je dostać

Gość malvi
moze przesadzam...ehh ale nie wiem jak mam sobie z tym poradzic powiem szczerze.ja zawsze sie wszystkim przejmuje

Gość hhhasf
Rozumiem cię, bo to stresująca sytuacja i mimo wszystko ciężko opędzić się od różnych myśli, ale spokojnie poczekaj do jutra, jeśli jutro sie nie pojawi to wtedy można zacząć się martwić! ja ostatnio też miałam spóźniony i nie miałam żadnych objawów, że wogóle on wystąpi :)

Gość malvi
cos mnie teraz tak pobolewa z lewej strony w podbrzuszu. boze czemu ja tak panikuuuuuuuujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee mam dosc ;( moze zle robie ze w ogole zaczelam wspolzycie

Gość hhhasf
Taki masz charakter, ze wieloma rzeczami przejmujesz sie, ale witaj w klubie :) a jeśli tak strasznie się stresujesz, to zrób test Jeśli jesteś pewna swojego faceta, ze w razie czegoś, będzie z Toba, to to jest najważniejsze!

Gość malvi
no tak, ale test to za tydzien dopiero;/ jego w sumie jestem pewa, tylko cholera czy przy tabletkach i gumce mozna zajsc?! glownie to mnie meczy

Gość hhhasf
Musiałabyś mieć strasznego pecha, żeby zajść przy takim zabezpieczeniu w ciąże chociaz to chyba nie możliwe w Twoim przypadku, prezerwatywa nie pękła, bierzesz tabletki, a wiec nie możliwe!

Po pierwsze dziewczyny - przy braniu tabletek nie ma miesiaczki, jest krwawienie z odstawienia! Moze ono wystapic w ciagu przerwy 7dniowej ale nie musi i to nie musi oznaczac ciazy. antybiotki onizaja skutecznosc, wasza swiadomosc mnie przeraza.

Gość malvi
nie ma to jak ciazoschiza..pozostaje czekac na okres dzieki :*

Gość lipo
okres ogólem misi wystapic w tej 7-dniowej przerwie...obojetnie w jaki dzień..chociaz przewaznie zawsze sie dostaje w jeden i ten sam...ale nie jest powiedziane ze zawsze musi byc w tym dniu...moze sie przesunąc ciocia samo zło--> jestes niedoinformowana...jest mozliwosc zajscia w ciążę nawet przy regularnym przyjmowaniu tabletek,bez wymiotów,biegunek,,bez leków obnizających działanie....istnieje o,1% na zajście w ciążę...

Gość malvi
do makbetka...ja wiem ze to krwawienie z odstawienia, tylko ze przywyklam mowic ze to 'okres' :) wiem czym sie rozni jedno od drugiego. a pisze tu poniewaz nie mam z kim o tym porozmawiac i licze na wasza uprzejmosc, a ginekolog ma terminy zajete :( . poprostu boje sie, najzwyczajniej w swiecie, nie wynika to z niewiedzy z tylko z charakteru jaki odziedziczylam po mamie. wszystkim sie przejmuje, tym tez. i potrafie sobie rozne rzeczy wmowic, lacznie z ciaza pomimo gumek i tabletek.

Gość lipo
makbetka--> krwawienie z odstawienia MUSI wystąpić w ciągu 7- dniowej przerwy

Gość amoze
wiesz, rozmawiałam kiedyś z moją panią gin i powiedziała, że przy dłuższym braniu tabletek to krwawienie może się czasem w ogóle nie pojawić i żeby nie panikować :)

Gość malvi
no, w sumie in tez mi mowil ze musi, ale on to w ogole taki sredni jako lekarz jest. nie to ze narzekam na to ze nie jest fachowcem, bo jest, tylko taki malo przyjemny dla pacjetki,o.

Gość hhhasf
swiadomosc jest odpowiednia! Mozna generalnie bez przerwy wciaz kolejne opakowanie, mozna zrobic to raz, nie pare miesiecy z rzedu

Gość malvi
amazoe dzieki:) aczkolwiek dziwnie bym sie wtedy czula dybym wcale nie miala przyznam szczerze ;)

Gość orzeszek z solą
moja ginekolog tez mówiła ze krwawienie musi wystąpić a tabsy biorę już ponad 6 lat

Gość malvi
do orzeszka : a przesunelo Ci sie kiedys?

Gość amoze
no ja też tak miałam w zeszłym roku w wakacje, nie pojawił mi się "okres" w ogóle i zaczęłam panikować, poszłam do mojej gin, ona powiedziała, żeby się nie denerwować i że to się zdarza, na wszelki wypadek dała mi skierowania na badania i poleciła, żeby zrobić sobie test :) wszystko oczywiście było ok i za miesiąc miałam normalny "okres"

Gość malvi
coz, moja psychika jest..specyficzna ;)