Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolaceplecy

20 lat i problem z bolącymi plecami- ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość bolaceplecy

Witam! Jest moze ktoś, kto tak jak ja juz w mlodym wieku boryka sie z poblemem bolacych plecow? Jesli tak to zapraszam do rozmowy:)

Gość mam tak samo..........
mam 21 lat a plecy czasem mnie bola jak starsza osobe.....:(

Gość bolaceplecy
a ja chodzila na masaze do fizjoterapeuty, mialam blokade krążków miedzykregowych, pozniej stwierdzil, ze mam przewezenie i krazek lekko wystaje i dlatego boli :(

oj też tak mam , 21 lat, a wieczorami jak staruszka, czasem można się skręcić z bólu. najgorsze jak równocześnie i krzyże bolą i kręgosłup wyżej, tak między łopatkami... trzeba było słuchać rodziców jak się darli "siedź prosto"....

Gość bez wahania
Ja, mam lekkie skrzywienie, ale do tego zaawansowane płaskostopie. Chyba przez te stopy nie mogą długo stać, chodzić, czy leżeć na wznak, bo bolą mnie plecy. Jestem trochę starsza od autorki, mam 26 lat. Kiedys poszłam z tym do ortopedy, powiedziałam co i jak. Ona na to "proszę siedzieć prosto przy biurku, nie garbić się" i koniec porady. :O

Gość bez wahania
Aha, i boli mnie część kregosłupa nad pośladkami.

Gość mam tak samo..........
to prawda....zawsze mialam to w nosie a teraz mam jeszcze siedzaca prace po 8 godzinach to az sie zwijam z bolu czasami.... kiedys wystarczylo polozyc sie na chwile na twardym najlepeij na podlodze i przechodzilo a teraz .... :P normalnie wspolczuje starszym jak bole sie nasilaja ;p

Też mam ten problem i 21 latek :/.. z tym że ja mam przewlekłe zapalenie stawu na odcinku lędźwiowo krzyżowym .. czy jakoś tak :(

mi działa czasem rozgrzanie tego miejsca, najlepiej raczkami kochanej osoby;) ewentualnie poduszką, w termofor jeszcze się nie zaopatrzyłam, ale chyba bede musiała.

Gość bolaceplecy
ja wlasnie te wypukline krazka miedzykregowego (jak to okreslono) mam w odcinku ledzwiowym. Nie moge sie pochylic do przodu, dotknac rekoma podlogi ( a kiedys bez problemu moglam), gdy myje wlosy nad wanna i pochylam sie do przodu to az mam ochote płakac z bólu... :(

Gość bolaceplecy
mam pare cwiczen, ktore mam wykonywac, a co do rozciagania to ostatnio mialam rozciagane plecy specjalnym przyrzadem :/ ogolnie to czuje sie z tym staro i zle :(

Gość bolaceplecy
dołaczy sie ktos jeszcze? moze ma ktos podobne doswiadczenia z plecami? ;)

Gość bolaceplecy
arogancka dama- czy Ty mowisz serio czy sobie ze mnie zartujesz? owszem slyszalam, ze ludzie maja rozne sposoby na bol plecow itp.. ale.. Jesli to co mowisz jest prawda, to prawdopodobnie cos Ci wyskoczylo/ przeskoczylo i ucisk na to mieksce spowodowal wepchniecie czy przestawienie niewlasciwie ulozonego krążka czy czegos podobnego. A takie siłowe rozwazania są absolutnie zabronione... Ja mialam fachowo nastawiany kregosłup bo mialam blokade krązka miedzykregowego i bolalo niemilosiernie. Najpier 40 minutowy masaz rozluzniajacy miesnie a pozniej odpowiednie ulozenie i "trach"- slyszalne nastawienie kosci...

heh...wiem cos o tym, mam 22 lata a czasami nie moge podniesc sie z lozka ehh mam skolioze, no ale na to tylko zwalac winy nie bede bo duzo zaprzepascilam np-korektywy, nie garbienie sie itp