Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

latte23*

PRACA M G R --- jak napisać we wstępie z czego korzystałam ? ? ? ? ? ? ?

Polecane posty

Chodzi mi o to, czy mam podawać tytuł jakiś ważniejszych książek itd. Promotor powiedział mi, ze opis tego z czego korzystałam ma mi zając jakieś pół strony, a ja to układam w trzech zdaniach :-( Ma ktoś może jakiś przykład, jak to napisać troszę dłużej. Byłabym niezmiernie wdzięczna.

A i czy mam piać , że korzystałam na przykład ze skanów książek angielsko-języcznych, które znajdują się w internecie ( swoją drogą naprawdę sporo tego wykorzystałam ) , a które to ksiązki nie są w ogóle dostępne w Polsce ??

chodzi o metodologie....czyli piszesz z czego i w jaki sposob korzystalas,nie tylko,ze ten koles pisal o tym,a ten o tym,ale tez ,ze to pozwala nam ocenic sytuacje,wyciagnac wnioski i takie rozne gornolotne zdania/lanie wody. pisz na jaki to temat,jak humanistyczny,to nie pomoge,na scislowiec jestem

Ja nie pisałąm w mojej mgr takich rzeczy. We wstępie pisze się o czym będzie praca a nie z czego się brało materiały.... Na materiały masz w końcu osobny rozdział o nazwie literatura.

wiii to nie moj pomysł a promotora. Poza tym faktem jest, ze pisze się takie rzeczy, tylko ze nie zawsze. Ja niestety muszę. To znaczy nie byłby to problem, gdyby mi to nie musiało zająć jakieś pół strony. A praca jest z profilu humanistycznego...

Dobra, męczę się z tym i juz to prawie napisałam. Jeszcze tylko - chcę podać trzy takie główne ksiązki,które były mi najbardziej pomocne. Jak mam to napisać?

Gość jhggffd
proszę pani, we wstępie nie pisze się z czego się korzystalo tylko na samym koncu w tzw. bibliografii albo spisie literatury. we wstepie pisze sie mniej wiecej o czym ma byc praca, jakis jej bardzo ogolny zarys, co w poszczegolnych rozdzialach, bardzo ogolnie, potem sie to uscisla w kazdym rozdziale. poza tym wstep najlepiej napisac na samym koncu jak juz praca gotowa i kazdy rozdzial. na samym koncu pracy pracy umieszcza sie spis literatury i tam dopiero pisze sie wszystkie opracowania z ktorych sie korzystalo. w tresci pracy wczesniej w odpowiednich miejscach pisze sie numerki pozycji z konca, jesli sie w tym miejscu pracy z niej korzysta.

WIem, że wstęp pisze się na końcu, ponieważ własnie to robie, a pracę mgr mam już napisaną. Niestety to czy się pisze czy nie, nie jest to głównym problemem. Takie jest polecenie mojego promotora, który jest naprawdę cenionym profesorem i nie sądzę, żeby nie wiedział co pisać we wstępie. Nie chodzi tu o wymienianie wszystkich książek a ogolne ujęcie , jakich materiałów uzyto przy pisaniu pracy.