Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutassek

Konflikty w rodzinie

Polecane posty

Gość smutassek

Witajcie Mieszkam z narzeczonym od prawie roku. Powoli zaczynamy planować już przyszłe wyjazdy świąteczne na Boże Narodzenie. Ponieważ mieszkam teraz 300 km od mojego miasta rodzinnego, oboje stwierdziliśmy, że pojadę razem z synkiem z poprzedniego związku do domu rodzinnego na święta. Spotkam się tam z rodzicami oraz rodziną, którą żadko widuję. Problem polega na tym, że mój narzeczony nie chce jechać z nami. Zadecydował, że nie chce spędzić świąt z moimi rodzicami, ponieważ ich nie lubi. Nie ma z nimi żadnych konfliktów, właściwie widział ich tylko kilka razy, jednak wtrącali się w mój poprzedni związek, który się rozpadł dlatego mój obecny partner jest tak negatywnie nastawiony i chce uniknąć podobnych sytuacji. Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Co mówić moim rodzicom, dziadkowi, rodzinie, dlaczego jestem sama? Dodam, że w święta będe w 6 miesiącu ciąży. Co zrobic jak się dziecko urodzi, skoro już teraz szykuje się taki konflikt? Podpowiedzcie coś proszę. Może ktoś widzi jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam

musisz koniecznie porozmawiac z narzeczonym,ze to sa Twoi rodzice i od razu nie moze tak sie do nich nastawaic,powiedz mi ze to sa swieta,ze na pewno wszystko bedzie dobrze,ze wlasnie swieta moze pokaza waszej rodzicie ze wszystko jest ok

Gość smutassek
On uważa, że tak będzie lepiej, jeżeli on się będzie od mojej rodziny izolował, to nie będą się nam wtrącali. Tylko, że kiedyś byłam młoda i zależna od nich mieszkaniowo, teraz nie jestem.