Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffrefrftrftr

dotacje z unii na nową firmę

Polecane posty

Gość ffrefrftrftr

wie cos ktos na ten temat? co trzeba zrobic zeby dostac pieniadze z unii?

Gość ffrefrftrftr
czy dotuja ubrania służbowe ? chodzi mi konkrttnie o zapas kabaretek, majtek i jakieś nowe łóżko może?

Gość ffrefrftrftr
o i może jeszcze karton kondomów bym wzięła na firme.

Gość ffrefrftrftr
ale debilny podszywacz...

Gość ja bym kupiła ptasie mleczko
sam/ sama tez zbyt bystry nie jesteś:D masz internet i nie potrafisz znaleźć informacji:P

Gość ja tez sukalam informacji na
ten temat i same szczatkowe sa....

Gość ogólnie to kicha
nie wiem , jak to jest na nowa firme, ale pewnie róznie ciezko i przejebanie. poza faktem ze wszystko musisz miec nowe, kupione za swoje, a oni sie pozniej zastanowia czy ci zwróca. tak to chyba mniej wiecej wyglada. ja chciałam jakas dotacje an zakup srodków transportu, to oczywiscie zwaracaja, ale trzeba kupic nowe, za swoje- a oddaja ( na samochody) do 30 %

Gość halcia _59
musisz zrobić biznes plan,który urzad pracy zaakceptuje,potem sie musisz zarejestrowac jako firma zalozyc konto,pieniadze dostajesz (teraz chyba ok. 14 tys)na konto i ciagu miesiaca musisz je wydac i udokumentowac co ci zostanie to zwracasz do UP

Gość halcia _59
radze sie wybrac do UP tam ci wszystko wytlumacza

musisz tez znalezc 3 osoby ktore skorzystaja z Twoich uslug (nie wiem czy we wszystkich wypadkach tak trzeba ale w tym co znam trzeba bylo;) ) i trzeba miec jakies miejsce w ktorym wykonuje sie prace (rodzice moga Ci pokoj uzyczyc jak nie masz swojego:P tylko umowe sotosowna trzeba sporzadzic)

Gość ffrefrftrftr
właśnie o funduszach z up też czytałam troche, ale czy trzeba byc jakos dlugo zarejestrowanym jako bezrobotny? czy wystarczy jak zarejestruje sie teraz i odrazu zajme sie tymi wnioskami o dotacje?

Gość Ooo39
Trzeba być zarejestrowanym pół roku jako bezrobotny, dają Ci tam wniosek, który wypełniasz w tym jest coś takiego jak biznes plan, wypełniony wniosek dajesz dla nich, później czekasz 30dni na decyzję i dostajesz kasę, albo jej nie dostajesz. I ja właśnie dzisiaj będę wypełniać taki wniosek :)