Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w sprawie mleka

Czy któraś z mam karmiących pije BebilonPepti lub Nutramigen?

Polecane posty

Gość w sprawie mleka

tak jak w temacie

Gość w sprawie mleka
odkąd moje 3 miesieczne dziecko ma skazę białkową, lekarz pediatra i dermatolog zakazali picia mleka i przetworów, jedzenia jaj, ryb. Nie wiem w jaki sposob moglabym uzupelnic niedobór wapnia, wiec pomyslalam ze moze pijąc mleko modyfikowane dla dzieci z alergią na mleko krowie.

Gość w sprawie mleka
wogole co mogę jeść karmiąc piersią dziecko ze skazą białkową?

Gość lkjhgf
pomysl o tym tak. skoro moje dziecko ma skaze to i tak moja piers nie rozwiąze problemu.zaglodzisz sie .dostaniesz anemi ,awitaminozy a i tak co jakis czas dziecko oberwie od ciebie taka dawke alergenu ,ze bardziej mu to zaszkodzi niz mieszanka o stalym skladzie pozbawiona alergenu. za chwile karza ci wyeliminowac jeszcze ze 3 pokarmy :( znam przypadek matki polki co pila tylko i wylacznie preparaty mlekozastepcze(silna alergia u dziecka) nic nie jedzac przez 2 lata ................ przezyla ... ledwo..... po co jej to bylo? karmienie piersia jest cudowne i zdrowe ale tylko wtedy gdy daje zdrowie i zadowolenie i mamie i dziecku. mimo wszystko zycze wytrwalosci i zdrowka dla ciebie i malucha:) ps.poczytaj to:) http://www.erodzina.com/index.php?id=33,1205,0,0,1,0

a nie prawda... ja karmie mala alergiczke juz pol roku piersia i nie zamierzam na razie konczyc i jakos nic mi nie jest... osobiscie picia nutramigenu nie polecam bo raczej nie przejdzie ci przez gardlo... poczytaj w necie nt. diety eliminacyjnej... poza tym mamy karmiace dzieci ze skaza bialkowa powinny przyjmowac preparaty wapnia... ja jem wszystko oprocz mleka i jego przetworow i jablek bo tylko na to moja corka ma uczulenie... na jajka i ryby nie ma wiec jem... no niestety na poczatku dieta eliminacyjna jest dosc rygorystyczna bo w zasadzie mozna jesc tylko gotowane jarzyny i miesa takie jak indyk i krolik ale z czasem diete mozna rozszerzac

Gość a ja na pewno
ja nie pije, ale jem lyzka jej mleko sojowe . z tym ze moja ma juz prawie 10 m. 6 miesiecy karmilam tylko piersia i pochlanialam kilogramy sera zoltego i pol duzego jogurtu dziennie.czasem tylko cos wyskoczylo, jak zjadlam banana albo dodalam mleka do kawy pilam litry mleka sojowego wzbogaconego w wapn, przyjmowalam calcium glukonicum, wapno dla mam karmiacych i oczywiscie tabletki dla karmiacych oraz 250gram szpinaku dziennie(to na zelazo) alergia zaczela sie na dobre jak wprowadzilam obiady, desery i kaszki, co raz cos ja uczula.kaszki robie na mleku modyfikowanym sojowym powodzenia