Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róza

krostki na sutkach

Polecane posty

Gość róza

mam białe krostki na sutkach z których wychodzi cos białego i suchego jak sie wyciśnie tak samo w okolicach łechtaczki czy to normalne

Gość jamjka00809
podnosze. CZy to normalne???????

Gość jamjka00809
??????????

Gość bleeee_eee
NIENORMALNE !

Gość exclemation
ja własnie tez mam to samo ale tylko na sutkach takie jakby pryszcze co to jest;/

Gość melancholia_lilka
tez mam wokol jednego sutka takie dwie male jakby krosteczki (ale mi nic z nich nie wychodzi i nie wyplywa) moja mama jest polozna i stwierdzila ze to nie sa krosteczki a raczej jakby male brodawki - nic sie z nimi nie robi niczemu nie przeszkadzaja, ona sama ma takie, no i nie wolno ich wyciskac - niech sobie po prosto beda,. kiedys (pare lat temu) tez myslalam ze to pryszcze bo mialy taki jakby bialy plyn (jak to pryszcze do wycisniecia) ale teraz jak sie im przyjzalam to juz sa malo widoczne...sa w kolorze sutka, zmienjszyly sie, wiec nie rzucaja sie w oczy :) ale jesli masz to kolo lechatczki rowniez to nie wiem co to jest idz moze do ginekologa najlepiej :)

biust to taki teren trochę niczyi, internista nie jest zainteresowany, ginekolog zwykle omija....skoro krostki to może dermatolog, no ale na sutkach:O. polecam lekarza x

Gość autorytet medyczny
Krostki na sutkach to nic takiego, to po prostu zdarza się, kiedy skora jest cienka (i wrażliwa), absolutnie nie ma się czym martwić. Absolutnie nie wolno ich wyciskać! Nieruszane z czasem mogą zniknąć, a wyciskane wprost przeciwnie - paskudzą się. Jeśli chodzi o białe krostki na pochwie - tez absolutnie nie wolno ich wyciskać! Inaczej zaczną się rozsiewać (bakterie się rozprzestrzeniają). Przeważnie to nic takiego, nie ma się czym martwić - wystarczy dobra higiena, ciepła, bawełniana i nie obcisła bielizna, czasem ewentualnie maść na obtarcia. Ale lepiej pójść do ginekologa, dla pewności, ponieważ czasem może byc to cos poważnego.

Gość rfefre
to na sutkach, to zapewne takie gruczoły mleczne, nie wiem czy tak to się nazywa, ale to jest ok Na narządach też jest ok, to są prosaki,choć słyszałam różne nazwy, u facetów to się nazywa grudki perliste prącia. Powstają na skutek zaczopowania ujścia gruczołów.

Gość wiolka037
To skoro piszecie o białych to pomuszcie i powiedzcie co to jest koło sutka brązowe cos i wydobywa sie płyn jestem matką dwójki dzieci najmłodsze ma 4 latka:( pomóżcie może coś wiecie na ten temat:( co to może byc a i robi si większe?

Gość nbkjbkbk
o kurcze ja je zawsze wyciskałam! Fakt mam 1 na lewym sutku i 2 na prawym, ale irytują mnie >:( Uważałam to zawsze za defekt kosmetyczny i nie szłam z tym do lekarza a tu się okazuję, że nie potrzebnie je ruszałam :/

Gość RudiePiegi
Też mam takie krostki wokół sutków i podobno to zupełnie normalne. Też czasem je wyciskam, jak są spore, ale delikatnie i później idę się umyć żeby się nie rozniosło - wtedy są mniejsze, jest ich mniej i są mniej widoczne. Nie rozdrapywać ! Chyba że chcecie blizny na sutkach. >.> najłatwiej je usunąć niedługo po kąpieli bo skóra jest wtedy miękka... tylko trzeba uważać żeby nie zrobić sobie ranki. To nie jest choroba, sporo kobiet ma takie 'cuda' na piersiach, nie ma się czego wstydzić! :)

Gość gość
Jak leci coś z skutków to należy odrazu iść do lekarza bo to może być prawdopodobnie zmiana (nowotór