Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiuńka

swędząca brodawka

Polecane posty

Gość misiuńka

Od 3 lat wiem że mam w piersi 2 guzki. Lekarze mówią że prawdopodobnie to wlókniaki. Ale od kilku tygodni swędzi mnie brodawka,coraz częsiej to występuje. Czy to jest niepokojące? Nie miłam robionej biopsji, tylko zawsze usg. Kiedys miłam mammotomię ale nie udało sie usunąc guzka w całości.

"prawdopodobnie"????????? idź do lekarza, jak masz możliwość to do innego niż wcześniej, może to nic takiego ale ja bym się upewniła

Gość łechu łechu
mnie brodawki swędzą jak mam stanik ze szwem, który akurat się o nie ociera. zgadzam się z "o wwww morde", ja bym zasięgnęła jeszcze opinii kogoś innego

Gość misiuńka
Ja też z początku myślałamże to przez stanik, ale teraz swędzi mnie przy każdym staniku i tylko ta jedna. A co do lelkarzy to szkoda mówić :( w instytucie onkologii przez dwa lata zrobili mi 8 razy usg i jedną nieudaną mammotomie. Na zminaę wychodziły im na usg włókniaki lub torbiele...To było wszystko na co ich stać. Cały czas słyszałam że nie wygląda to źle itd. Teraz przestałam tam jeździć i chodze prywatnie do onkologa i dalej słysze spiewkę że prawdopodobnie to włókniak i mam się cieszyć życie. /A brzmi to tak dla mnie jakbym sie miła cieszyc życiem bo nie wiadomo co mnie czeka/ Dlatego nie mam juz siły do lekarzy...

a nie kierują cię na biopsje? kurcze ja też coś miałam w piersi i onkolożka mówiła, że nie widzi potrzeby kierowania na biopsję ale dała skierowanie bez gadania no i teraz sprawa jest jasna ... chyba... ale nie mówią, dlaczego to cię swędzi?

Gość misiuńka
No właśnie nie kierują na biopsję. Powiedzieli że jak będzie się coś działo to wtedy będą działać. Tylko czy wtedy nie będzie za późno... Mam zrobić usg w styczniu - to odpowiedź na moje pytanie dlaczego swędzi. I po co to całe gadanie o profilaktyce skoro oni tak olewają pacjentki.

tak a jak później się okaże, zę to coś złego to powiedzą dlaczego tyle czekałaś, może spróbuj jeszcze zapytać na fachowych medycznych forach, może to rzeczywiście nic takiego, ale sama po sobie wiem, że strach ma wielkie oczy, zwłaszcza jak się jest w grupie ryzyka

Gość misiuńka
A znasz może adresy gdzie na medycznych forach mogłabym zapytać? Można czasem zwariować od myślenia, a też nie chcę uchodzić za hipohondryczkę. Do tej pory siedziałam cicho i słuchałam lekarzy i się nie martwiłam, ale odkąd zaczełam czuć swędzenie to sie niepokoję no i trudno o tym nie mysleć skoro się to czuje.

dokładnych adresów nie pamiętam, przypadkiem trafiłam na kilka jak szukałam informacji właśnie o zmianach na piersi, wpisz w googlach forum medyczne to powinno coś sie znaleźć