Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIECIERPLIWA MATKA

MOJA CORKA MA 15 MIESIECY I NIE UMIE SAMA CHODZIC ANI NIC

Polecane posty

Gość NIECIERPLIWA MATKA

NIE MOWI OPROCZ CZASEM PRZYPADKOWEGO "MAMA", "TATA". CAŁY CZAS TYLKO RACZKUJE I BUCZY POD NOSEM I WYJE. TO JAKIS KOSZMAR. WKURZA MNIE TO.

Gość lalala123
Moze poprostu ciut wolniej sie rozwija.A mowilas to lekarzowi?

Gość kiszona
heyy a bylas u lekarza specjalisty?

cierpliwosci mamo, bo twoja coreczka ma na to jeszcze czas. jesli nie zacznie chodzic po 18 m-cu wtedy powinnas skonsultowac to ze specjalista. daj dzieczku zyc i rozwijac sie we wlasnym tempie i do niczego na sile nie zmuszaj. kazdy czlowiek jest indywidualnoscia i powinnas to uszanowac:O

Gość kiszona
lalala123 pewnie ma racje moze poprostu wolniej sie rozwija

Gość lalala123
Mojej kolezanki synek zaczal chodzic w 18 miesieacu i chodzila po lekarzach i kazdy mowil ,ze jest czas.Wazne ,ze raczkuje.Moj ma 14 mies i tez malo mowi-mama,tata,baba,daj.

Gość NIECIERPLIWA MATKA
MOWILAM LEKARCE, ALE ONA TWIERSZI, ZE WSZYSTKO JEST OK, ZRESZTA MOJA CORKA WE WSZYSTKIM WOLNIEJ IDZIE OD SAMEGO POCZATKU - Z PODNOSZENIEM GLOWKI, Z OBROTAMI NA PLECKI I BRZUSZEK, Z RACZKOWANIEM ITP ITD TYLKO TO JEST TAKIE FRUSTRUJACE, INNI JEJ ROWIESNICY JUZ TROCHE MOWIA I SAMI SMIGAJA, A ONA JAK TEN BOBAS 9 MIESIECZNY....

nie martw sie synek mojej koleżanki nauczył sie chodzic dopiero jak miał 16 miesięcy a teraz ma dwa latka i tez mówi tylko mama tata i am, Mój ma teraz 15 miesięcy i też mało mówi a ciagle buczy :p Poczekaj a jeszcze bedziesz miała dość jej gadania :)

Gość lalala123
Wiesz najgorzej porownywac dzieci do rowiesnikow.wiem cos na ten temat :) zobaczysz ,ze Twoja corka dogoni ich a nawet przegoni.

Gość ullllllaaaaaaaaaaaaaa
to fakt od mojej siostry córcia w wieku 15 miesiecy jeszcze nie chodziła ale zato pieknie spiewała piosenki

Gość 27majka
Mój synek zaczął chodzić jak miał 15 miesięcy a teraz ciężko go dogonić. Nie martw sie ważne ze raczkuje ani sie obejrzysz jak wstanie na nóżki i ruszy w świat.

Gość Rozumiem Cie 1975
Moja córka zaczęła raczkować jak miała niecałe 9 miesięcy wstała jak miała 11 miesięcy jak miała roczek przesuwała się po meblach ale niezdarnie i powoli.Dopiero jak miała 14 miesięcy zaczeła chodzić myślę że to było wymuszone grupą a tak konkretnie poszła do żłobka tam większość dzieci chodziła i grupa to na niej wymogła . Jej pierwsze kroki jak w niezatapialnym śmiechu było co niemiara. Nie martw się też się doczekasz.Ale jak masz po nocach nie spać z tego powodu to idz do swojego Pediatry niech oceni jej rozwój psychoruchowy, myślę że cię uspokoi niektóre dzieci zaczynaja chodzic jak mają 17 miesięcy i to ponoć też norma :))))

Witam. Mój synek ma teraz ponad 2 latka, zaczał chodzic jak miał 20 miesiecy , bardzo pozno, też chodzilam od lekarza do lekarza, Wkońcu pani neurolog skierowala nas na tomograf komputerowy głowki.Całe szczescie wszystko wyszło prawidłowo, ale niestety opóżniona ma cała motoryke Tez jak na swój wiek mówi niewiele, chodzimy do pani logopedy Pozatym synek ejst po wysokiej zóltaczce, wzomoznym napieciu mieśniowym i cały czas jest rehabilitowany Moze poprosc pediatre o skierowanie do neurologa, neich on oceni rozwój córeczki