Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po badaniach

boję się że coś jest nie tak-proszę o pomoc

Polecane posty

Gość po badaniach

mam problem.właśnie odebrałam badania no i okazało się że mam erytrocyty w moczu 4-5 w polu widzenia. czy to jest powarzne??boję się o maleństwo. no i hbs 0,12 index czy to dobry wynik???

Powótrz badania i wtedy zobaczysz. Ja jak raz odebrałam winiki to się wystraszyłam na maksa bo nigdy takich nie miałam jak wtedy i dla pewności powtórzyłam badanie 3 razy zanim poszłam do lekarza. Pozostałe były takie jak zwykle mam i różniły się od tego pierwszego. Jak sie później okazało to pierwsze badanie też było dobre bo te wartości w ciąży ulegają zmianom.

Gość po badaniach
a co z tym hbsem??

Gość po badaniach
leukocyty też mam ale ujemne.tylko erytrocyty obecne

Ja miałam leukocyty 0-2, erytrocyty 0-1, liczne moczany i wszystko było ok. Co to hbs to podaję ci normy ujemny < 2,0: dodatni >= 2,0 więc chyba też u ciebie ok, ale nie znam się na tym.

ja mam lekkie plamienia i dzis pani w laboratorium mi powiedziała,że w wyniku analizy moczu moga te erytrocyty wystąpic..

Gość po badaniach
a u mnie normy są takie na wynikach hbs -ujemny 1,0,już pierdzielca dostaję,dzisiaj naszczęście do gina idę .

erytrocyty to elementy morfotyczne występujące w krwi , więc jeśli masz plamienia to pewnie cos ci \"skapnęło \" do próbki moczu ;P tak wogóle to 1-2 erytrocyty w polu widzenia to norma ale wiecej moze swiadczyc o kamicy nerkowej albo o jakims uszkodzeniu nerek, najlepiej zapytaj swojego lekarza :)

hbs masz ujemny nie masz się czym martwić, jeśli chodzi o badania moczu to ja mam takie same wyniki a lekarz mówi, że to normalne. Pozdrawiam

Gość po badaniach
podobno w ciąży badania są inne jak normalnie że się zmienia trochę .