Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

To wiem na bank.

Pytanie do pracujących fizycznie Czy zdejmujecie swe obraczki ?.

Polecane posty

Gość tylko któreś z tych
poczytaj sobie przepisy bhp, pracując z różnymi narzędziami nie powinno się mieć na sobie biżuterii szczególnie na rękach. Kolejna przewrażliwiona wariatka :o

Gość no taalk
pewnie ze sciagam, szkoda gdyby miala sie zniszczyc

Gość Świetnie
w niektórych firmach nie noszą, ale nie jest tak, że przepisy nakazują każdemu pracownikowi fizycznemu zdejmowanie obrączki. Może w firmie męża jest taki wewnętrzny przepis. Zadałaś takie pytanie, robisz awanturę mężowi... co się za tym kryje??? Uważasz, że nie jest lojalny, zauważyłaś, że coś się "dzieje". Możliwe, że masz rację, tak reagują żony, które podejrzewają zdradę. Porozmawiaj z nim o tym, spokojnie, bez wrzasków, może zamiast czepiać się obrączki powiedz mu o swoich lękach...

Gość justa.81
ja obraczki nosic nie bede.Nosze pierscionek zareczynowy i po 1.5roku okropnie sie zniszczyl.Jak ma zdradzic to zrobi to i w obraczce.

bardzo dużo wypadków się zdarza przez obrączkę - nawet raz urwało palucha... przez obraczke...

Gość dddddddddd
ale sa przepisy bhp albo nie chce zniszczyć obrączki,mebli itp

Gość wfefe
Oczywiście że zdejmują. Trzeba być skończoną idiotką żeby nie wiedzieć że praca z użyciem narzędzi jest niebezpieczna jeśli jakieś ozdóbki ma się na palcach (z kilku względów, bo i coś może się zaczepić o obrączkę, i dłoń operuje gorzej (ja np jako pianistka też nie mogę mieć żadnych pierścionków czy zegarka, to to zmienia pracę dłoni)). Poza tym złoto (to miękki metal) też się wtedy bardzo niszczy.

przechodząc obok wagonu kolejowego o coś zahaczył obraczką i pociagnął... paluch urwany ale przyszyli i OK...

nawet nie wiecie jak różne są wypadki w pracy....człowiek by nie pomyslał, co się może wydarzyć... w ogólnych przepisach BHP nie ma nic o obraczkach - kaktem jest jednak to - ze ten co mysli i wie w jakich warunkach pracuje ją sciaga

Gość CHYBA7777
ale jest jeszcze jeden problem, niech np zrani się w ten palec, zacznie on puchnąć i co z obrączką?? poza tym racja , ze moze o coś zawadzic i jak widac jest to dla niego ważne i nie chce jej uszkodzić, poza tym mężczyźni nie są przyzwyczajeni do noszenia biżuterii

jeżeli powiedzmy złamałby palca na którym jest obraczka - i palec spuchnie obrączka jest przecinana a nie próbowana łagodnie zdjac...

Gość masakra_normalnie

Gość masakra_normalnie
MASAKRA

Gość ja zdejmuje
Operuje zwierzaki poza tym pracuje w laboratorium,obraczki prawie nie nosze.

Gość masakra_normalnie
ale mi się wydaje, że jak operować to nie trzeba zdejmować, bo w czym obraczka przeszkadza?