Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejka-

słodka zemsta

Polecane posty

Gość hejka-

Mam 33 lata i 11 ludanego małżeństwa za soba,jedno dziecko...W zeszłym roku wzięliśmy z mężem kredyt hipoteczny na mieszkanie-na 30 lat.Poztanowiliśmy wspolnie ze mąz wyjedzie za granicę ,posiedzi tam ze dwa lata -dzięki czemu uda nam się ten kredyt spłacic szybciej.Codziennie gadalismy przez skypa albo pisalismy do siebie maile.Wrocil na swieta...okazalo sie ze ma tam 21-letnia dziewczyne-i jest w niej bardzo zakochany.Przez dwa tygodnie jego pobytu w Polsce-schudlam 5 kg-dodam ze waze 50kg)-niszczyl mnie ,opowiadal mi jakie ona ma mlode cialo itp.Napisalam do tej dziewczyny zeby dala sobie spokoj ze mamy dziecko i blgalam zeby znalazla kogos innego-oczywiscie bez rezultatu.Przezylam taka traume,ze myslalam tylko o tym jak ze soba skonczyc.Przez czas jego pobytu tutaj-znecal sie psychicznie nade mna,pisal przy mnie smsy do niej-prosilam zeby tego nie robil-bo to mnie boli,ale on twierdzil ze jest w wolnym kraju i moze robic co chce.teraz wygraza mi ze przestanie mi przysylac pieniadze :"ze niedlugo zacznie mi sie zgryz...",ze sprowadzi sie z ta panna do naszego mieszkania..itp.Pomozcie!Nie chce byc juz dluzej upokarzana-co zrobic?

Gość dftdty
gratuluje decyzji wysłania meza samego za granicę. tak same małoletnie dziweczki sie kręcą. złapią sponsora i trzymią dopóki nie wypompuja z całej kasy. nie wiedziałaś że takie rzeczy sie tam dzieja??

panienka sie nim pobawi,wydoi z kasy a potem pusci kantem ,a maz wroci na kleczkach-kwestia czasu .Wiem ze to dla Ciebie zadne pocieszenie,ale tak bedzie. Faceci sa durni-poswiecaja rodzine -nie wszyscy -dla jakis lafiryndy i na dodatek nie widza o co w tym chodi takim panienkom...A mowi sie ze to kobiety sa naiwne..

Gość weronisiax
....Wspulczuje,ale wydaje mi sie ze byc moze wroci do ciebie z podwinietym ogonem....Pewnie dlugo nie bedzie z 21 letnim dzieckiem....Nie daj sie upokazac...

Gość ujtujtu
Nie pojmuję i postawy autorki tematu, i niektórych komentarzy. Jak można pisać że to wina "decyzji o wysłaniu męża za granicę"?? Po pierwsze, to nie "wysłanie" bo wysłać to można bezwolną paczkę. Po drugie, ludzie wyjeżdżają z różnych względów a to czy w związku z tym zaczną zdradzać partnerów czy nie, to zupełnie inna kwestia. W ogóle sugerowanie że jest tu jakaś wina autorki to objaw obłędu. Stwierdzenie z kolei że mąż jest durny i że jeszce wróci i będzie przepraszał, po pierwsze nie powinno być pocieszeniem bo żadna to jego łaska, ani nie wynagrodzi tego co się stało, ani na ten powrót nie należałoby liczyć. A teraz przede wszystkim: która normalna kobieta chciałaby takiego? Autorko, opamiętaj się bo ofiarę z siebie robisz! Aż prosisz się swoim stosunkiem do męża, o traktowanie ciebie jak szmatę. Nie masz honoru a choćby tylko za grosz zdrowego rozsądku. On ci plunie jeszcze w twarz, przy dzieciach a ty mu stopy będziesz lizać? No w ten sposób to tylko się upomnisz żeby cię osrać. Sama pokazujesz że tylko na to zasługujesz. Kopnij go po prostu w dupę, rozejdźcie się, wywalcz swoje prawa w sądzie i tyle. On nie jest wart twoich nerwów i upodlenia.

Gość hejka-
To prawda -jestem naiwna -nie przewidzialam tego-ale myslalam ze tyle ze soba przezylismy i tak sie kochamy ze nic tego nie popsuje.Wsrod znajomych uchodzilismy za idealna pare-on mnie nosil na recach.Bylismy naprawde dobranym malzenstwem.

Gość hejka-
Nie wroce nigdy do niego!!!!!!!!!Juz teraz to wiem-ale chcialabym zeby poczul przez chwile smak tego co mi zgotowal

ujtujtu -a postaw sie na miejscu autorki.Nie pracuje ,maz wyjechał-tak łatwo kopnac w dupe?moze i tak ,ale pierwsza mysl jaka nachodzi ja to pewnie co dalej z kredytem?z czego bede zyła?to nie takie proste jak piszesz

Gość hejka-
Ujtujtu-zawsze mialam swoja godnosc.Gdy mnie upokarzal ,ze wszystkich sil staralam sie nie pokazywac jak mnie to boli.

Gość hejka-
Male sprostowanie-pracuje,zarabiam ale to za malo by dac sobie rade utrzymaniem dziecka i z tak ogromnym kredytem.On mowi-ze da mi 400pl.alimentow i to wszystko :-(

Gość nie zgadzaj sie na taka kwote
do sadu! wez dobrego prawnika. skoro praucje zagranica to i zarabia jak sadze. podziel majatek, wyreguluj sprawe kredytu, nie pozwol sie wyrzucic z mieszkania. z zimna krwia dzialaj i mysl wylacznie o sobie i dziecku!!!

i pokazywanie z facetem sobie daruj! to obroci sie przeciw Tobie w sadzie! badz zimna i wyrachowana, malymi kroczkami go zniszczysz!

nic nie jest latwe na poczatku.. ale wszystko sie da! ona ma cel! i ma dla kogo to robic. poza tym jest rozsadna kobieta! i zraniona! a my kobiety potrafimy byc silne i szybko sie podnosimy po upadku! dasz rade autorko, glowa do gory i dzialaj!!! masz rodzine, oni dadza Ci wsparcie!

Gość hejka-
W sumie wiem-ale bycie wyrachowana -nigdy nie lezalo w mojej naturze.On mnie zastrasza,ma kase-to prawo lezy po jego stronie.Sluchajcie -on mi powiedzial prosto w oczy ze oplaci swiadkow-i powiedza co im kaze.Ja moge udowodnic mu zdrade-mam zabezpieczone maile od niego do niej-mam zdjecia.Ale momentami czuje ze brak mi sil,ze juz nie moge,przeraza mnie to wszystko:-(

Gość hejka-
On siedzi w Irlandii-wiem ze mieszka juz z ta "..."i pracuje w piekarni-podobno niezle zarabia.Bylam prawnika ktory powiedzial ,ze to ja mu musze udowodnic ze on pracuje...bo jak stawi sie na sprawie i powie ,ze on tam pracuje tylko dorywczo-to sad uzna ze on nie ma dochodow.Jak ,na litosc boska ,mam udowodnic ze on tam pracuje?Nie wiem gdzie,podono zmienil prace.

jesli da rade to nagrywaj kazda rozmowe z nim! to, ze twierdzi, ze oplaci swiadkow nie oznacza, ze to zrobi. swoim zachowanie udowodnij, ze to nie jest prawda. nie wierze, ze ma AZ tyle kasy! sciemnia Cie i tyle, mysle, ze wie, ze sie boisz. badz silna autorko. takich drani trezba za ryj! nie trzeba byc wyrachowanym z narury, ale obudz w sobie besitie, pomysl o dziecku, o sobie!

c z tego ze ma obowiazek??a jak pokombinuje tak ze niby nic nie zarabia??albo tam zostanie?albo sie zmyje i znaku zycia nie da??to co wtedy?kasa z funduszu marna

pojdzie w pizdu,oleje wsio i co mu zrobi?nic.Pzatym jesli ona da o rozwod to pewnie z orzeczeniem o winie-a to dopiero sa schodki

Gość Magicznie
Koszmarny facet, jak można być tak potwornym? Nie musicie być małżeństwem, ale tak rujnować drugą osobę, którą się kochało, nie mieści mi się to w głowie! Potwór a nie człowiek.

masz racje,ale to na rate nie starczy ,a nawet niewiesz jak chłopy potrafia kombinowac.Moja kolezanka ma identyczna sytuacje i nie za duze ma pole manewru-sa szantaze,zastraszanie itp-a choc to jego wina to prawo jemu daje wieksze ,,plusy;; -to chore

Gość hejka-
Macie rację-ja mam dla kogo życ-mam syna.Syna,ktory juz nienawidzi swojego ojca,ktory stracil poczucie bezpieczenstwa.Z Bartkiem chodze do psychologa....Maz powiedzial mu tak:"poznalem inna kobiete i stracilem mame..."a gdy polecial do Irlandii-na sile probowal przekonac mlodego,ze ta jego "..."jest piekna madra i inteligentna i ze jak ja mlody pozna -to napewno ja polubi.

Gość hejka-
Tak on jest koszmarny-tez nie rozumiem -jak moze?????????????Rozmawialam z pewnym psychologiem-i on twierdzi,ze to jest jego reakcja obronna.ONn czuje sie winny,w zwiazku z czym czesc winy probuje zwalic na mnie-zeby poczuc sie lepiej.

Gość hejka-
Zatruwa nam zycie-bo chce miec kontakt z synem-ktory wcale nie chce z nim rozmawiac-sama prosze o to zeby Bartek z nim pogadal.Przy czym on uwaza ze to ja namawiam dziecko do tego zeby z nim nie rozmawialo (a naprawde tak nie jest)Uwazam ,ze to jest ojciec i on ma prawo-i Bartek tez ma prawo do kontaktu z nim.Po kazdym kontakcie z "mezem"jestem tak roztrojona nerwowo ze musze brac tabletki na uspokojenie.Normalnie ,wydaje mi sie ,ze jestem przyparta do muru.