Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tez moge

ZNIESłAWIENIE!!!!!

Polecane posty

Gość ja tez moge

czy jak mnie ktos nazwal szmata...bez podstawnie po prostu byl wkuty na mnie to moge go pozwac do sadu o zniesławienie??? do tego nazwal mnie naiwna idiotka,pusta laseczka itp.

Gość hryhry
tak, możesz go pozwać, jeśli zrobił to publicznie a ty masz świadków lub inny dowód

Gość hryhry
ewentualnie możesz wystąpić na drogę posępowania karnego, jeśli ma to znamiona znęcania się psychicznego (no ale też musisz mieć jakieś dowody bo same zeznania raczej nie wystarczą, jeśli on się wyprze)

Gość żullietta
Zniesławienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. tzn - obelgi muszą być bardzo publicznie wygłoszone i muszą spowodować ci wyraźne szkody z tego co napisałaś - to zwykła przepychanka słowna na niskim poziomie jakich wiele :O szkoda pary procesy kosztują

Gość ja tez moge
mam dowod w wiadomosci na gg i smsie:)no i nawet na nk:) a co moze tej osobie grozic???

Gość żullietta
w tym przypadku - ew. publiczne przeprosiny i nawiązka na biedne dzieci :O

Gość żullietta
poza tym - w googlach znajdziesz wszystkie odpowiedzi

Gość ja tez moge
ehhh myslalam ze cos grozniejszego moze go czekac:-O Trudno.ale dzieki za rady:-D