Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA JESTEM CHYBA CHORA

KTO POMOZE W INTERPRETACJI WYNIKOW KRWI I MOCZU ???????

Polecane posty

MOCZ Ciezar wlasciwy- 1,025 Krew- obecna Leukocyty -obecne Osad- nablonki wielokatne plaskie: pojedyncze wpw. Leukocyty: Pojed. w prepar.; 0-2 wpw. Erytrocyty swieze i wylugowane:2-4 wpw. Inne: sluz, pojeduncze wpw. Cholesterol: 242,00 mg/dL Potas :4,40 KREW OB 4mm/h Neutrof.segment.: 56.00% Limfocyty: 36.00% Monocyty: 6.00M Eozynofile: 2.00 % HGB: 11.90 G/dl HCT: 37,70 % MCV: 87.60 Fl MCH: 27.60 pg MCHC: 31.50 g/dl PLT: 248.00 K/uL MPV: 7.37 fl Baadanie zrobilam wczoraj, dzis odebralam wyniki, a wizyta dopiero w przyszly piatek, bo pani doktor na wczasy wyjechala. Powiedziala, ze jak wyniki beda niepokojace to mam przyjsc do przychodni i zarejestrowac sie do jakiegokolwiek lekarza. A skad ja niby mam wiedziec czy wszystko w porzadku?:( Dltego prosze o pomoc w rozwiklaniu tej zagadki.

Gość a co znim jest nie tak
wyniki moczu nie sa chyba najlepsze- nie znam sie za bardzo, ale tak mi sie wydaje

podobno tAm ,gdzie pisze krew-obecna to nie ma byc brane pod uwage, bo mialam 7 dzien liczac od 1 dnia okresu(ale nie mialam wczoraj juz krwawienia).

Gość sdadas
Po pierwsze powinnaś mieć na wynikach podane normy, przedziały w którch wszystko jest OK. Po drugie - interpretacja jest ciężka bez norm, bo laboratoria mają swoje. A po trzecie - obecność krwi w moczu oznacza problem.

wczesniej pisalam wlasnie, ze mialam "koncowke" okresu ,tzn nic juz nie bylo ,ale zawsze ten 7 dzien jest taki ryzykowny...(tak mi mama powiedziala).No i niby glupote zrobilam.

w ogole bolaly mnie krzyze",ledwo co siedzialam w pracy, zanim poszlam do lekarza. Czesto pobolewa mnie na dole( ni to jajnik, ni to pecherz).

powtorz badanie moczu.Jest taka rada dla pacjentek,że w razie okresu ,przed pobraniem moczu ,po podmyciu ,powinno się załozyc tampon i wtedy oddać srodkowy strumien moczu do pojemniczka:) Wtedy jest pewnosć,że krew nie dostanie się do probki🖐️

jesli chodzi o higiene, to bylo prawie tak, jak napisalas-podmycie sie, wytarcie sie.Ale nie wkladalam tampona. Nastepnie srodkowy strumien moczu .

znaczy ,bardziej chodzi mi o krew menstruacyjną,czy aby na pewno tam się nie dostała,bo krew w moczu nie wrózy niczego dobrego,kamyczki w nerkach,piasek,stan zapalny itp

Trzeba badanie moczu powtórzyć jak nie będziesz miec okresu. Cholesterol wpisalaś pod moczem ale to chyba krwi dotyczy? Jesli tak to masz za wysoki, norma zwykle do 200 mg/dl. Pozatym nic nadzwyczajnego w tych wynikach nie ma.

Gość gusinka223
niska hemoglobina, musisz zastosować preparaty żelaza

to ,ze mam niska hemoglobine moglam sie domyslec:( choruje na niedokriwstosc zlosliwa i hashimoto.

tak.Cholesterol dotyczy krwi.

IGN-tak ,wiem ,ze mialas na mysli krew menstruacyjna, ktorej nie bylo:) bo juz po okresie bylam (7 dzien).

Gość 8888888
jak chorujesz na to co podałas,to wyniki sa dobre,w moczu nie masz krwi,tylko krwinki w normie,to samo dotyczy reszty,

Gość ........p.........

Gość wyniki masz dobre czego ty ch

Gość wszystko OKI

Gość jak ja bym miala takie wyniki
to by mnie matka na sile miesem karmila