Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meggi77777

Nadal dostaję wypłaty!

Polecane posty

Gość Meggi77777

Na wakacjach pracowałam w Londynie. Wracając do polski dałam wypowiedzenie. Ale nadal dostaję wypłaty! I nie wiem co z tym zrobić... Czy ktoś miał podobną sytuację i coś mi poradzi?

Gość chyba zarujesz
:-D Halloween jest dzis a nie Pryma Aprylis

Gość no jest halloween
wiec co tu jeszcze robisz ???? idz straszyc gdzie indziej !!!!

Gość ale fajnie tez tak chce
co tydzien wplyw conajmniej 250 fuli mmm nie narzekaj :)angole to de bile;p

Gość rusalkaaaaaaaa
proste, dzwonisz do firmy w ktorej pracowalas i mowisz co jest i oczywiscie cala nadplate musisz zwrocic, choc wg prawa mozesz tez te pieniadze zatrzymac jezeli udowodnisz ze juz je wydalas, wiec oni placa za te pomylke.

Gość qvghcwj d
jak sadzisz ,ze nie bedzie musiała tego oddac to sie grubo mylisz.

Gość sorry ale to ich wina
ona tego nie ukradla ani nie wyludzila tu w uk byl takie przypadek ze przez pomylke przelali kolesiowi na konto w banku duzo kasy - wszystko zdazyl wyplacic i nie nie musial oddawac - uznali ze to wina banku wiec wydaje mi sie ze to samo bedzie z nia. przeciez sie nie prosi o ta kase a mogla nie sprawdzac konta i nie wiedziec ze jakas kasa jej tam wplywa

Gość 700kcal
przeczytaj sobie o 'restitution' , bo o to chodzi....

Gość bsgwrtwtwtw
ja mialem identycznie,przez pare tygodni agencja placila mi podwojnie tzn, przelewe na konto i czeki.Nikt nigdy sie nie upomnial o swoje. Nie rob nic,wyplacaj siano,przelewaj na inne konto.Do nikogo nie dzwon ani sie o nic nie upominaj,to ich problem.Widocznie maja burdel ze wszytskimi i wcale nie powiedziane ze dojda ze cos jes nei tak.

Gość habarbah
mi wyplacali tylko 2tygodniowki po odejsciu z pracy ( nie byl to zalegly urlop czy cos) , nie wiem co bym zrobila gdyby dluzej placili, te 2 tyg sobie zatrzymalam ;) ale gdyby dluzej placicli to bym .. yyy nie iwem, nie chciala bym tego zglaszac ale moze zamknij konto ? ( to zagraniczne chyab i tak Ci sie jzu nie przyda) ?

Gość 700kcal
wyjmij ta kase i powiedz ze przekalazas na cele dobroczynne,w taim wypadku nie bedziesz musiala ich zwracac.

Gość dookoła prawa
Mayor, mylisz się niestety. Autorko - sprawa wygląda tak: jeżeli podpisywałaś umowę o pracę to na 99% znajdowała się w niej klauzula mówiąca wyraźnie, że firma zobowiązuje się wyrównać wszelkie niedopłaty po zakończeniu trwania umowy, a ty zobowiązujesz się do zwrócenia najmniejszej nawet nadpłaty ze strony firmy. W przeciwnym razie czekają cię poważne sankcje karne. Więc nie radzę. No, są drogi obejścia tego.... :) Oczywiście ryzykowne jak wszystko i na pewno nie do publikacji na forum. pozdrawiam

Gość Luksik
Moja umowa wyglądała tak - wypełnienie formularza z danymi. Nawet nie byłam na żadnym szkoleniu ani nic - chociaż powinnam i może tam bym dostała więcej papierków do podpisania. Nigdzie mnie nie wysłali, o niczym mnie nie poinformowali, mają bałagan w papierach, tyle... Miałam dostać w srodku miesiąca kasę za napiwki - nic nie dostałam. Head Office tej restauracji jest w całkiem innym miejscu niż sama restauracja - pewnie dlatego sami nie wiedza kto pracuje, a kto nie. Zresztą - mnie tam nie ma, nawet nie bedę wiedziała czy się o to upomną...

Gość Meggi77777
Post wyżej jest ode mnie - wyskoczył mi nick mojego kuzyna