Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dmpxad4k5u

moczenie pieluchy w nocy

Polecane posty

Gość dmpxad4k5u

mamusie moje dziecko(rok) spi tak mniej wiecej 14 godzin bez przerwy z tym ze jak sie obudzi to mam zasikane wszystko (body,pizamka,spiworek ) co dziennie mam wszystko do prania takze z lozeczka ....czy wasze dzieci tez tak bardzo sikaja....dodam ze pampersy mam dobrego rozmiaru i nawet wieczorem nie daje juz tak duzo pic...ale tak tez nie bylo zawsze tak jest od 3 tygodni...

Gość dmpxad4k5u
wiesz tylko sie boje ze sie bedzie wybudzac ...i klapa z dalszego spania...bo ze wstawaniem nie mam problemu

Gość dmpxad4k5u
cia a moge wiedziec co cie tak zbulwersowalo ze moje dziecko sika w pieluchy

Gość dmpxad4k5u
torobimyrazem nie rozumie za bardzo o co ci szlo z tym linkiem ....mozesz cos blizej wyjasnic

moje babki miały tak samo;) zakładałam im na noc haggis rozmiar większe - tylko tych pieluch nie były w stanie przesikać

zdziwiłam sie bo iż ponieważ moja siostra w wieku 10 miesięcy załatwiała sie do nocnika i nie nosiła pieluchy . . .

Gość DZIECI ROBIA W PIELUCHY
PRZYNAJMNIEJ DO 2 ROKU ZYCIA I TO JEST JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE . CZASAMI NAWET 3 LETNIE DZIECI POTRZEBUJA JESZCZE PIELUCH NA NOC . DO AUTORKI SKORO PISZESZ ZE TO TRWA OD 3 TYG MOZE MALEC MA PRZEZIEBIONE NERECZKIALBO ZAPALENIE PECHERZA . JA BYM ZROBILA BADANIE MOCZU ZEBY SPRAWDZIC CZY WSZYSTKO JEST OK .

Gość DZIECI ROBIA W PIELUCHY
DO CIAM NIE MASZ CZEGO SIE TAK DZIWIC . JEDNE DZIECI PRZESTAJA ROBIC W PIELUCHY WCZESNIEJ DRUGIE POZNIEJ . MOJA CORKA ROBILA W PIELUCHY DO 2 ROKU ZYCIA , MOICH KOLEZANEK POCIECHY TAK SAMO . FAJNIE ZE W TWOJEJ RODZINIE DZIDZI WYSKOCZYLA Z PIELUCH W WIKEU 10 MC , ALE NA PEWNO NA NOC MIALA JESZCZE ZAKLADANA PIELUCHE TAK NA WSZELKI WYPADEK .

Gość dmpxad4k5u
wlasnie ciam kazde dziecko jest inne bo corka zaczela chodzic w wieku 16 miesiecy a syn w wieku 9 miesiecy i tydzien niestety kazde dziecko ma indywidualny tok rozwoju

Gość DO ZDZIWIONEJ
MOJA CORCIA URODZILA SIE 10 LAT TEMU I WTEDY JESZCZE NIE BYLO TAKIEJ MODY NA PAMPERSY BO BYLY CHOLERNIE DROGIE . I WYOBRAZ SOBIE ZE MOJA MALA CALY CZAS BYLA NA TETRZE I DO PIELUCHY ROBILA DO 2 ROKU ZYCIA . WIEC TU RODZAJ PIELUCH NIE MA ZNACZENIA ! OSOBISIE JESTEM ZA PAMPERSAMI , BO DZIECKO JAK SIE ZLEJE W NOCY TO NIE SPI W OKLADZIE Z MOCZU - STAD CZASTO DZIDZIE MAJA ODPARZENIA .

Gość dmpxad4k5u
zdziwiona syna trzymalam wiecej na tetrowych pieluchach ...i moglam powiedziec ze byl czysciejszy jak teraz w pampersach ...potrafil cala noc przespac i byl suchutenki rano sie zalatwial na nocnik ...

Gość DO AUTORKI....
A MOZE ZMIENILAS PIELUCHY I DZIECKO MA NA NIE UCZULENIE I PRZEZ TO BUDZI SIE W NOCY I SIE ZALATWIA. NIEKTORE PAMPERSY SA BARDZO PERFUMOWANE NP. TE ORYGINALNE BABY ACTIV .

10 miesiecy to dzieci niekiedy nie siedza dobrze .. to jakis fenomen ze juz prosila na nocnik heeheh ...moje dziecko ma 15 miesiecy i ma ciagle pampersa ..nie mysli nawet o nocniku ... autorko a moze na poprostu za dlugo spi?? moj synek spi 10 godzin i ma moze z 2 razy tam siku zrobione..

Gość dmpxad4k5u
wlasnie z pampersow zmienilam na inne bo po pampersach mala uczulenie i mniej wiecej od tego czasu jest tragedia z tym sikaniem

Gość dmpxad4k5u
a moglo by byc ze jest na wszystkie pampersy dziecko uczulone ...ale po roku uzywania ,bo doroku wszystko bylo ok

Gość DO AUTORKI....
A JAKIM KREMEM SMARUJESZ PUPE - MOZE NA KREM JEST UCZULONE ? POWIEM CI MAM 4 MC CORCIE I UZYWAM TIPOW ( PAPERSOW NIE UZYWAM BO SA PERFUMOWANE BOJE SIE UCZULENIA U DZIECKA , A HUGGISY JA OBCIERALY MIMO DOBREO ROZMIARU PIELUSZEK ). A JESLI CHODZI O KREM TO SMARUJE BABMINEM. DZIDZIA NIGDY NIE MIALA ZADNEGO ODPARZENIA I SPOKAJNIE SPI W NOCY , ZDARZA SIE ZE JAK WSTANIE RANO TO MA SUCHO BO SIE NIE WYBUDZA W NOCY . A DZIECI NIE ROBIA SIUSI PRZEZ SEN - WYBUDZAJA SIE NA CHWILKE ZEBY ODDAC PPOTRZEBE .

Gość dmpxad4k5u
to u nas by dziecko musialo wcale nie spac bo pampers jest tak mokry ze przeleje wszystko

Gość dmpxad4k5u
teraz kremuje masciamico lekarz przepisal

Gość DO AUTORKI....
NO NIE WIEM LEKARZEM NIE JESTEM . ALE NA ROZNE KREMY TEZ DZIECI MOGA BYC UCZULONE . W SZPITALU MOJEJ MALEJ POLOZNA POSMAROWALA PUPCIE SUDOKREMEM BARDZO ROZREKLAMOWANYM ZRESZTA I MOJA CORCIA MIALA PO NIM CZERWONA PUPCIE . NA SZCZESCIE DO SZPITALA WZIELAM BAMBINO I OD RAZU POPRAWA . WIEC JAK WIDAC NIE ZAWSZE CO DROZSZE JEST LEPSZE . A BAMBINO KOSZTUJE OKOLO 4 ZŁ A SUDOKREM CHYBA OKOLO 20 ZL . JA PRZY KAZDEJ ZMIANIE PIELUSZKI PRZEMYWAM NAJPIERW PUCIE WODA A POZNIEJ KRMUJE . CHUSTECZEK NAWILZANYCH TEZ NIE UZYWAM NA CODZIEN TYLKO NA WYJSCIA , BO TAKIE CHUSTECZKI TEZ MOGA PODDRAZNIAC PUPE BO SA PERFUMOWANE . NIE WIEM CZY TO CO NAPISALAM COS CI POMOZE .... LEKARZEM NIE JESTEM , ALE NAPISALAM CO I JAK JA ROBIE .

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
up

---- > Ciam Poczytaj sobie może lepiej coś z psychologii rozwojowej dziecka! Tam powinna być wzmianka o tym kiedy to dziecko w ogóle odczuwa to że siusia. Jak masz problemy ze zgłębianiem literatury przedmiotu to może Ci podpowiem - wtedy kiedy dziecko ma już 2 lata (słownie - dwa lata). Jeśli jakieś dziecko siusia wcześniej do nocnika to tylko dlatego że matka trzyma je na tym nocniku na tyle długo, że dziecko nie do końca czując to po prostu w końcu się wysika. Czy dla Ciebie to to samo co dziecko świadomie siusiające do nocnika 'bo mu się zachciało'?

Gość zasmucona033
moja córcia tez czasem siusia tak mocno że wszystko przesiusiane ale już wim kiedy najczęsciej sie to zdaża jeżeli śpi na boczku a uzywam tipów są super

Gość zasmucona033
aha dodam ze moja córcia ma 18 mieś i tez siusisa w pieluszke