Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corka2008

Jak moge pomóc chorej mamie??

Polecane posty

Gość Corka2008

Witam! Moja mama ma uszkodzony układ nerwowy (dokładniej układ piramidowy głowy), nadciśnienie, nietolerancje glukozy, mięśniaki (na razie ich nie odczuwa), reumatyzm (dziedzicznie wrodzony), problem z częstym oddawaniem moczu(ma mniejsza pojemność pecharza i jakiś nacisk na niego co jest powodem częstego chodzenia do toalety),ma nadwagi trochę, która też moze w pewnym stopniu utrudnia jej poruszanie się (przy chodzeniu zauważyłam że ma nogi,a raczej stopy skierowane do środka i sama mówi że "koślawo" chodzi) i masa ciała pewnie tez wpływa na obciążenie stawów. Ma problem z poruszaniem się (teraz chodzi o kuli),ma II grupę. Co do badań to wykazały, że na pewno nie ma problemu z tarczycą i cukrzycą. Mama zażywa mnóstwo lekarstw, chodzi do lekarzy i NIC żadnej poprawy widocznej nie widzę. Nawet kiedyś jakiś "lekarz" powiedział żeby sobie APAP wzięła...... po prostu aż szkoda słów... Ostatnio mama przewróciła się w domu i nie mogła w ogóle poruszać samodzielnie i leżała w łóżku(mija już 2 miesiąc jak nie wychodzi z domu). Ma stłuczoną i obita jedna stopę która jest strasznie nabrzmiała i spuchnięta, wczoraj była u lekarza i powiedział ze nic nie da się zrobić jedynie okłady tak jak wcześniej robiła bo powodem jest coś wewnątrz. Już parę razy zdarzyła się sytuacja, że mama się przewróciła w domu albo poza domem i nie mogła w ogóle chodzić po jakimś czasie wraca do formy i jakoś samodzielnie potrafiła już się poruszać. Nie wiem od kogo mam się zwrócić z tym, więc postanowiłam, że może coś przez internet uda mi się dowiedzieć i jakoś pomóc mamie. Być może ktoś ma podobne problemy zdrowotne i będzie mógł mi jakoś pomóc. Z góry dziekuje za wszystkie opinie. Pozdrawiam.

Gość ahaaaa
No ja się wogóle na tym nie znam.. ale naprawdę współczuje.. domyślam sie jak musisz się czuć.. a ile ona ma lat? Jest raczej stara, czy jeszcze całkiem młoda? A stopy do środka to może byc też płaskostopie.. ale szczerze w to wątpie..

Gość Corka2008
Obecnie mama jest po 40-stce, płaskostopia na pewno nie ma. Mimo wszystko dziekuje za dobre chęci. Pozdrawiam

Gość ghjkl
chyba powinnaś z mamą iść do dobrego lekarza prywatnie,najważniejsze żeby postawić właściwą diagnoze i wtedy wiedomo jakie zastosować leczenie.Może to nawet początki stwardnienia rozsianego,albo jakieś schorzenie neurologiczne.Popytaj się znajomych o dobrych lekarzy w Twoim mieście.

Gość Corka2008
Z tego co mi wiadomo to wykluczono stwardnienie rozsiane, lekarze mówią, że to sprawy neurologiczne.

Gość ahaaaa
No całkiem możliwe, że to to.. ale napewno trzeba to leczyć a napewno nie zostawiać tego tak jak jest.

Gość Corka2008
Mama faszeruje sie lekami, ale nadal one nie pomagają. Często też nie moze spać w nocy, ma zmeczone oczy i ją bolą, stawy w rękach i nogach - rowniez zmiany pogodowe na nią działają. Nie ma dnia żeby jej coś nie dolegało... Chciałabym jej pomóc, żeby jej stan i samopoczucie się polepszyło.

Gość annnnnnnnka
Powinnaś iść na prywatną wizytę do najlepiej neurologa ,ordynatora szpitala neurologicznego.Poszukaj obok siebie szpitala neurologicznego.Po drugie czesto depresja daje objawy różnych chorób,sama chorując na depresję miałam podejrzenie padaczki,bo słablam ,traciłam chwilowo czucie w nogach i rękach,wiec wizyta u pscyhoterapety konieczna.

Gość annnnnnnnka
znajdz jednego i drugiego lekarza prywatnie,oni Cię pokierują dalej.

Gość annnnnnnnka
tzn jakie badania Twojej mamie należy wykonać.Najlepiej by było aby położoną ją na oddziale neurologicznym na badania.Wtedy zrobią jej wszystkie naraz

Gość Cytryna zmiodem
wspoółczuję Ci . jestemn z Toba. niestety nie wiem jak Ci pomóc, nie jestem lekarzem. Pozdrawiam. Przesyłam Ci duzo enegrii i twojej maie też. Pozdrawiam

Gość cbadef
Twoja mama jest jeszcze bardzo młoda, na jej dolegliwości proponowałabym przeprowadzić dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej. Jeżeli podasz swojego e-maila to prześlę ci książkę z dietą leczniczą pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem".