Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skaza

jak rozpoznać u 4 miesięcznego dziecka skaze białkową?

Polecane posty

Gość skaza

Proszę pomóżcie jak wygląda skaza białkowa ?

Gość skaza
powiedzcie prosze,bo ja nie wiem co mojemu malcowi jest?a lekarz na urlopie,nie wiem gdzie isc,do kogo sie wybrac.

hmm oznaki skazy to miedzy innymi: ból brzuszka po mleku ( jesli mam zje mleko a karmi lub po modyfikowanym) moze byc biegunka, wymioty, ulewanie coś jakby ciemieniucha pojawiające sie na brwiach łuszcząca sie skóra nieraz azs (atopowe zapalenie skóry- suche łuszczące się plamy) u moich dzieci objawem alergii jest też marmurek na skórze- takie drobniutkie rózowe żyleczki. polecam jednak wizyte u lekarza. dlaczego podejrzewasz skaze?

skaza idz do dermatologa bo alergolog to ci powie zebys przyszla jak dziecko 3 lata skonczy to wam testy zrobią. marmurek zanika z czasem on jest zazwyczaj po urodzeniu i swiadczy o tymz e dziekco jest poddatne na alergie. tak uslyszalam od kilku lekarzy. bo ale sie nie przeraz, ten marmurek moze tez byc objawem niezarosnietej dziurki w serduszku, ale to by wyszlo przy badaniu. Najczesciej to wląsnie alergia. a te plamki moja dostalą po kakao- ale już z 10 miesiecy mialą albo i wiecej. odstawilam jej kakao i plamki zniknęlyi sie nie pojawily. dostalismy na nie masc robioną a na buzie krem emolium. synka od malego smaruje emolium bo on mi oblaził ze skóry jak sie urodzil a teraz ma śliczne cialko.

Gość miła mila
MaMani- jakie te Twoje dzieciaczki sliczniutkie!! :):) Jeeej, Kornelek jaki duzy a Mania jaka ma buzke ciemna, opalona znaczy!! Slicznosci!! :)

Gość skaza
nie z serduszkiem pewnie ok,bo przecierz miala badania robione. moja 2 wczesniejszych dzieci tez alergi nie miala,bo slyszalam ze to dziedziczne. MaMani dzieciaczki sliczne :) a one maja alergie ? czemu synusiowi skorka schodzila ?

dziekuje dziewczyny 🌼 podobno mają alergie bo maz jest alergikiem i ma astme. mala miala wląsnie to podejrzenia azs i od poczatku na nutramigenie. na wszelki wypadek nie podaje jej cytrusow i uważam na czekoladę, orzechy i seler mały tez byl marmurkowy, ulwewał strasznie i mial problemy z brzuszkiem po zwyklym mleku wiec dostal nutramigen odrazu acha przypomnialo mi sie jeszcze objawem alergi moga byc zatwardzenia a moje dzieci je mają. mania robi kupy jak bobki (sorki za doklądny opis) a maly mial straszne problemy ze zrobieniem kupki. maly oblazil ze skory i mial ja pomarszczona jak staruszek podobno to byl objaw przenoszenia. tak stwierdzili pediatrzy w szpitalu. ale sie unormowalo.

Gość do MaMani
o mamani masz tylko jedna fotke dzieci....zlikwidowałas ta cała galerie?

Gość skaza
Oliwcia kupcie robi mieciutkie konsystenci musztardy.Ulewac nie ulewa. a moze to azs ? jak to sie obiawia ? Duzo,duzo zdrowka dla was :) dobrze ze z Kornelkiem wszystko ok.

do mamani ano :) jedno starczy a reszta dla wtajemniczonych, choć to zaden problem znaleść i jak ktos bedzie chcial to wie gdzie szukać :) autorko dziekuje Ci bardzo i mam nadzieje ze u twojego maluszka to nie bedzie skaza tylko "jednorazowe uczulenie " i tyle :) Pozdrawiam i rownież życze dużo zdrowia