Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartek1987

Samotnosc A Seksualność

Polecane posty

Gość Bartek1987

Witam, Trafiłem na to forum z ciekawości. Jest tu wiele osób które piszą o seksie w sposób bardzo prostacki i generalnie traktują innych ludzi jak przedmioty (dotyczy to zarówno kobiet i mężczyzn). Przechwalanie sie z kim, gdzie, jak i ile razy jest na porządku dziennym. A może warto by było spojrzeć na te "tematy" z innej perspektywy? No właśnie samotność? Ileż to jest na świecie ludzi samotnych od zawsze z różnych powodów (choroby, odmienności, brak wsparcia). Ja mam 21 lat to tej pory bylem sam i nie mam doświadczenia w tematach dotyczących seksualność (sporo chorowałem w życiu). No ale mniejsza o mnie. Czy nie wydaje Wam się że ludzie którzy nie mają życia seksualnego, w środowisku gdzie jest przesyty tym wszystkim, zaczynają cierpiec albo jeszcze bardziej unikają tego (np: aseksualni)? A i jeszcze jedno ;-) Wszystkim panią zakochanym w obcokrajowcach radze sie głęboko zastanowić zanim zrobią krok dalej. Jestem dzieckiem urodzonym z takiego związku i życie w Polsce nie zawsze jest fajne dla miksów.

poruszyłeś ciekawy temat. aczoklwiek mogący być zignorowany na forum erotycznym... rozumiem, ze czujesz si samotny? z wyboru? czy może szukasz, nie mogąc znależć?

Gość Masz rację niestety
Wiesz co mnie najbardziej razi? Seks jest tu pokazany jako rozrywka.. pomijana jest miłość. A przecież powinien być jej częścią. \"moja dziewczyna nie chce połykać, muszę z nią zerwać\" - oto jak to teraz wygląda. Miłość stała się ewentualnym dodatkiem do seksu..

Gość skamieniała ze zdziwienia
Seks przestał być zarezerwoawy dla zakochanych.

Gość Bartek1987
Fakt jestem trochę samotny. Spotkałem kogoś ostatnio ale nie robie sobie nadziei :) A co tego ze seks jest piorytetem to mam wrażnie że niktórzy uczynii sobie z niego sposób na kontrolowanie innych. Smutne to że ludziom silą kojarzy się tylko z ilością, wielkością a nie jakością i poświeceniem a także modrością :)

seks jest bardzo ważny, ale jako dopełnienie. Nie jako cel sam w sobie. Kult ciała w medich jednak przyczynił się do kultu seksu jako nadrzędnej potrzeby człowieka...

Gość Bartek1987
>> seks jest bardzo ważny, ale jako dopełnienie. Nie jako cel sam w sobie. Kult ciała w medich jednak przyczynił się do kultu seksu jako nadrzędnej potrzeby człowieka... Media nie mają często nic do zaproponowania więc wykorzystują seks... Swoją droga to większość z ludzi jest strasznie sztuczna :/ Cenie sobie naturalność i bycie sobą ale to jest teraz nie w modzie :P