Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka1986

DIETA A KARMIENIE POMOCY!!!

Polecane posty

Gość wiolka1986

Karmię 3 miesiecznego malucha piersia ale czasem mam kryzys, nie wiem juz co robic zeby pokarm byl "mocny" na zupy mleczne nie mogę już patrzeć, pijje bawarke i kawe inke, jem przetwory mleczne, czekam na rady, pomóżcie!!!

Gość spokojnie dziewczyno
o co chodzi???? znowu ktoś puścił plotę o "słabym" pokarmie? Więc zapamiętaj, Twój pokarm jest odpowiedni dla Twojego dziecka, nie musisz się katować zupami mlecznymi, bawarkami itp. Twoje mleko jest zawsze bardzo dobre, ważne abyś nie przesadzała z produktami mocno przyprawionymi, smażonymi, wzdymającymi, bo wtedy dzidziuś może mieć kłopot z brzuszkiem a poza tym nie przesadzaj z dietą, bo nie wpływa ona W OGÓLE na jakość Twojego pokarmu!! Nie ma czegoś takiego jak "słaby" pokarm "chudy" pokarm... polecam stronę www.laktacja.pl I trzymaj się :)

Gość stris
a ja tam jadłam co popadło oprócz wydymających-kapusty fasoli....Bawarkę napiłam sie 2 razy i powiedziałam ze tak męczyć się nie bedę.Dziecko dobrze przybywalo na wadze a ja chociaz biust maleńki karmiłam prawie 3 lata

Gość wiolka1986
a ja przeciwnie mam duży biust i wcale mi to nie odpowiada, bawarkę lubię, wzdymających rzeczy nie jem, w ogóle nie jem smażonego i pieczonego, tylko gotowane, a wy? Mały dobrze przybiera waży 635og, ma 3 m-ce, ale jak po kąpieli go karmię to już po jedzeniu płacze jak wtedy gdy jest głodny i musi sobie dojesć, co wy na to?

Gość spokojnie dziewczyno
jak płacze po jedzeniu to nie z głodu. Zaraz podasz butelkę, zaczniesz dokarmiać i skończysz karmienie. Jeżeli mały dobrze przybiera na wadze, to znaczy ŻE SIĘ NAJADA. To jedyny wyznacznik i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Jeśli chodzi o Twoją dietę, to ja zaczęłam powoli jeść wszystko jak mała miała 3 miesiące.

Gość justa76.1976
Dołączę mleko mamy zawsze jest odpowiednie trzeba unikać potraw po których widzisz że coś dzieje się Twojemu dziecku np.boli je brzuszek ma wysypkę itp. Ja karmiłam obie swoje córki przez prawie dwa lata (Każdą osobno)Do swojej diety wstawiałam jedzenie w takiej kolejności w jakiej można podawać niemowlakom . Czyli jak coś dziecko może jeść mając 5 miesięcy to ja jadłam już wcześniej

ja nie trzymam diety pije tylko herbatki na laktacje - a twoj organizm to co trzeba sam wyciagnie do pokarmu - ;D wiec sie nie martw i jesli nie chcesz mleka i zup to nie jedz

Gość wiolka1986
a chciałabym go dokarmić chociaż do pół roku rewelacja by była gdyby mi się do roku udało, no mały skończył 3 mce więc tez powoli zacznę jesć wszystko bo przecież jego brzuszek też chyba musi się przyzwyczjać do innych smaków, nie? a od kiedy zupki podajecie?

Gość justa76.1976
Dzieci płaczą wieczorem z nadmiaru bodźców dla nich wszystko jest nowe i stresujące przy piersi się uspokaja bo to znją od początku i daje im to ukojenie

Gość wiolka1986
a jesli chodzi o herbatki na laktację, to znacie jaiąś oprócz taj z hippa bo jej smak to dla mnie koszmar, a nie powinno sie ich słodzić, nie?

Gość justa76.1976
Zupki daj się dzieciom które skończyły pół roku ale wiecznie sie to zmienia moja starsza córka na moim mleku żyła prawie 2 lata i nic innego nie chciała jeść żyje do tej pory i ma się dobrze ma już 8 lat i teraz wcina wszystko :D

Gość wiolka1986
justa wiem bo mam 2 maluchy, coreczka ma prawie 3 lata ale bylam po cc, chodzilam do szkoly, mialam duzo obowiazkow i krotko ja karmilam tylko 3 m-ce, malego chce dluzej, bo wg mnie to najzdrowszy najwygodniejszy i najbardziej ekonomiczny sposób karmienia, ale moje pociechy to śmieszki są :-)

Gość justa76.1976
Ja piłam zwykłą herbatkę koperkową która słodziłam ale z tego co wiem to nie chodzi o to co pijesz tylko jak dużo może to być zwykła woda

Gość wiolka1986
no moja mala zaczela jesc przecierki jak 4 mesiace miała dlatego pytam, bo kazde dziecko ma indywidualne potrzeby

wiolka1986 - sa inne trzeba popytac w aptece ja tez sie pytalam a ta z hiip ja ja slodzilam ale zle sie czulam jak bya za slotka wiec przestalam ;)

Gość wiolka1986
wiesz ile ja wody spijham samej mineralnej ok 2 litry dziennie + płyny takie jak inka, soki

ja dopiero jak moja mala bedzie miala skonczone 4 mieszaczne jej podawac kaszki itp - ale juz zaczynam ja przyzwyczajac zwlaszcza ze masz zapalenie uszek i nie moze pic z butelki wiec pozostaje mi cyc i kaszki

Gość wiolka1986
april jak ja poslodzilam to mnie cofało, to już bardziej niesłodzona mi podchodzi

Gość justa76.1976
Dokładnie moja młodsza pociecha już od 4 miesiąca jadła kaszki przeciery i inne słoiczki dla dzieci pierś sama odstawiła mając jakieś 1,5 roku za to teraz jest niejadek

ja nie lubie inki wiec pije kawe anatol pdobna jak innka tylko ze mi sie smaczniejsza wydaje ;) moja mala jeszcze sie nie smieje w glos tylko tak od siebie juz sie nie moge doczekac glosnego smiechu ;)

Gość wiolka1986
biedny maluszek taki malutki a juz cierpi, szybkiego powrotu do zdrowia dla niej

Gość wiolka1986
mi anatol nie smakuje, no moj maly jak do niego mowie to śmieje się jak mały aniołek, dzieci są największym skarbem, darem od życia, nie wiem jak takiemu maleństwu mozna coś zrobić, April a ile ma twoj maluszek?

12 skonczy 3 miesiace to dziewuszka Gabi ;) ogolnie bardzo pogodne dziecko ale przez ta chorobe zmarniala ;

Gość wiolka1986
e tam napewno wszystko jej przejdzie i bedzie dobrze, moja kamila tez ze wszystkiego się śmieje, mały tez tylko by sie chichrał jak do niego mówie :-)