Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majstrowa

Ma ktoś taką wanienke?

Polecane posty

ja nie mam ale widzialam w sklepie- ta samą tylko niebieską z oceanu- pierwsza wersja. przeciez to się nadaje dla lalki baby born ale nie dla dziecka! moj to odrazu po urodzeniu by w to niewszedl a teraz to już wogóle jest wiekszy niż wanienka a ma 2 miesiace! jak to zobaczylam to myślalam, ze to zarcik taki :) pomysl fajny ale dlaczego to takie malutkie?

Jak ją widziałam na Alllegro bardzo mi się podobała. Do momentu kiedy nie zobaczyłam jej na żywo. Mój maluch który ma 3 miesiace już by miał problemy żeby się w niej zmieścić. Poza tym ta podkładka zbędna.

No właśnie tak mi sie wydawało,ze jest mała. Nie ma podanych wymiarów,dlatego wolałam zapytać. Mam jeszcze trochę czasu do porodu,ale już patrzę za rzeczami dla malucha:)

to ja polecam zwykla wanienke taką wiekszą :) i stelaz jesli chcesz myc malucha w pokoju. ja mam przewijak kladziony na lózeczko i wanienke na stelazu bo lązienke mam baaardzo malutką i powiem ci ze super wygodnie. dla córki nie mialam stelaza i stawialam wanienke na ławie i nie bylo wygodnie bo musialam sie schylać.

Ja nawet stelaża nie mam. :) Mężowi było najłatwiej myć malca na podłodze i do teraz tak jest. Też mam małą łazienkę. A jeszcze chwilę i zaczniemy myć go w wannie. :)

a ja właśnie taką wanienkę miałam. Mała urodziła się długa na 52 cm i kąpała sie w niej do 6 miesięcy. Byłam z niej bardzo zadowolona, sprezentowała nam ja zachwycona wcześniej inna użytkowniczka podobnej wanienki:D Potem zakupiliśmy dużą, klasyczną wannę z leżaczkiem. Leżaczek okazał się nieporozumieniem, wanienka była niezła. Teraz młoda szaleje w dużej wannie, na macie antypoślizgowej. Ja taką wanienkę polecam, szczególnie dla mam, które nie mają nikogo do pomocy przy dziecku i same kąpią od początku.

ponad to wanienki z tej serii można mocować na wannie, więc przy małych łazienkach jest to bardzo praktyczne :)

Gość fiziak150
Mam tę wanienkę:) Kupiłam ją już po urodzeniu synka, gdy mały ważył już ponad 5 kg więc nakładka nie przydała się (wcześniej kąpałam małego w zwykłej wanience). W tej chwili synek waży troszkę ponad 6 kg (ma prawie 13 tygodni) i jestem zadowolona z tej wanienki, bo sadzam w niej dziecko bez obaw. Dla mnie to komfort, bo nie stresuję się, że synek wyślizgnie mi się z rąk, a często używam tłustych płynów typu Oilatum. Dla mojego synka ta wanienka nie jest za mała i wydaje mi się, że jeszcze długo posłuży mu do kąpieli:)

wanienki uzywałam 2 -ce kupiłam duza zwykła, ale to wylewanie wody mnie dobijało :P gdy mała skończyła 2 m-ce włozyłam ja do wanny i juz i tak kapie juz kilka ładnych m-cy :) za kilka dni mój szkrab skończy 11 m-cy :) i teraz gdybym była w ciazy to kupiłabym malusia wanienke własnie na góra 2 miesiace :)

Oglądałam ją jakiś czas temu w sklepie z art. dla maluszków i osobiście nigdy bym się na taka nie zdecydowała. Po rozłożeniu leżaczka mały dostęp do wody, co na pewno będzie utrudnieniem w kapieli malca. Dodatkowo stwarza pozory mały stabilnej, ale to zapewne tylko pozory. Niby cena ma świadczyc o jakości, ale szczerze powiedziawszy wolę kupić zwykłą wanienkę z leżaczkiem, co prawda tańszą, ale łatwiejszą w użyciu. Osobiście odradzam, ale to kwestia gustu :)

Gość wanna jak wanna
fakt, ze nakladka jest zbedna, ale wanienki do zlewozmywakow sa na zachodzie bardzo popularne, wlasciwie nie ma tam zwyklych wanienek dzieciecych. tylko te do zlewu, a pozniej kapie sie w wannie. uwazam to za duza wygode. w koncu wanna slozy do mycia, a nie plywania.

Gość Balbulka
My mamy taka wanienke, tylko niebieska. I jestem w sumie zadowolona. Synek skonczyl juz 4 mce i wazy 7,5 kg wiec mamy zamiar kupic wieksza. Wygodnie w niej kapac maluszka, bo pupcia swobodnie lezy w wodzie, a my podtrzymujemy tylko glówke. Jedyna jej wada moim zdaniem, to ta przegroda posrodku. Trzeba tam trzymac reke, zeby dzidzius sie nie opieral na tym pleckami. To niby na przyszlosc, kiedy bedzie mozna tak posadzic dziecko. Ale raczej tak dlugo sie z niej nie bedzie korzystac, bo jest dosc plytka i malo wody sie zmiesci i do tego ryzyku strasznego zachlapania lazienki. I my do tego kupilismy stelaz, ten od duzych wanienek, super pasuje, po prostu jest nie do konca rozlozony, ale stabilny. Wiec wniosek taki, ze wanienka fajna, ale na jakies 3-4 mce, zalezy od wielkosci dzidziusia.

Gość Balbulka
Aha, i oczywiscie dalej uzywamy tego hamaczka.

Gość fiziak150
Balbulka--------> nadal używacie tego hamaczka przy tak sporym dziecku? na instrukcji jest napisane by hamaczek stosować do max. dziecka ważącego 4,5 kg no i domyślam się dlaczego, bo cięższe dziecko może sobie właśnie zrobić krzywdę w kręgosłup przez to miejsce do siedzenia. Nie boisz się o kręgosłup dziecka?