Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielono mi..

czy nadzerka to stan przednowotworowy

Polecane posty

Gość zielono mi..

jezeli tak to co teraz:(

Gość Noctua
Hej!Bez paniki.Nadżerka to nie stan przednowotworowy.Wiele dziewczyn, nawet młodych ją ma.Takie czasy.Woda itp.Nieleczona, a jak trzeba niewypalona albo niewymrożona w odpowiednim czasie może prowadzić do powstania komórek rakowych.Jeśli się ma nadżerkę należy regularnie chodzić do ginekologa i robić cytologię.A najlepiej wymrozić i po kłopocie.Ja tak zrobiłam i nie żałuję.pozdro.

Gość zielono mi..
ja miałam i zrobili mi niedawno wypalanke ale sie boje ze przy nastepnej wizycie bedzie cos gorszego bo nadzerka pozniej jakies zniany sie porobia

Gość Noctua
Spokojnie!Nie masz powodów do obaw.Naprawdę nadżerki teraz są bardzo częste.Ja miałam mrożenie 2 lata temu.U ginekologa jestem przynajmniej raz na pół roku i wszystko jest ok.Nic się nie dzieje.To, że miałaś nadżerkę nie oznacza,że w przyszłości będziesz miała coś innego.pozdrawiam ciepło.

Hej, nie martw się ja mam 17 lat i mam nadżerkę ;) ale to nie jest nowotworoey, tlyko po prostu błona śluzowa szyjki macicy jest podrażniona, i jeśli byś się kochała z kimś zarażonym hpv to nadżerka ułatwia wchłanianie tego wirusa... ale sama nie jest w stanie go wytworzyć przecież :)

Gość zielono mi..
Dziekuje wam😘 naprawde bardzo ,odrazu mi lepiej myslałam ze nadzerka to zapewniony rak w przyszłosci a boje sie tego cholerstwa