Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona w ciąży

Wszystko, czego nie wolno w ciąży!!!

Polecane posty

Gość jujka222
Herbatę malinową,sok malinowy,WOLNO!!!!! Nie wolno pić wywaru z liści malin,ponieważ może powodować przedwczesny poród.Sery brie,camembert, itp.wolno jeśli są zrobione z mleka pasteryzowanego,pytałam lekarza,pozwolił.

Gość Fasolkowa mama
Dobra, ja się podzielę tym, co moja gin mówiła. Nie można jeść serów pleśniowych (już ktoś ładnie wyjaśnił, dlaczego), surowego mięsa, surowych jajek- salmonella. Sera feta zabraniają, ale tak naprawdę chodzi o sól, która powoduje zatrzymanie wody w organizmie. Mała ilość nie zaszkodzi. Nie zaleca się picia mocnej herbaty i kawy- kofeina. Kawę tak naprawdę zaleca się ewentualnie tylko mleczną. Ja z trzech dziennie przerzuciłam się na jedną raz na dwa tygodnie. Nagle przestała mi smakować, a ten zapach.. fuj. Nie powinno się forsować przy sprzątaniu i wdychać detergenty. Oczywiście chodzi o nadmiar chemii, jaką możemy zafundować naszemu maleństwu. Mi moja gin nie pozwoliła chodzić na aerobik ( chodzi o duży wysiłek, podskoki i takie tam) i jeździć na rowerze. Szkoda, ale jakoś wytrzymuję. Za to polecany jest basen i ćwiczenia zwane "aktywne 9 miesięcy". Nie pozwoliła mi też latać samolotem i wybierać się w dalekie podróże. Z lataniem chodzilo o cisnienie, a z podróżami sama się przekonałam, jak odchorowałam wyprawę na drugi koniec Polski. To akurat, myślę, że są indywidualne sprawy. To tyle z info od gin, reszty nie przytaczam, bo nie wiem, ile jest prawdy w zasłyszanych od koleżanek informacjach.

Gość up ...................

Gość Co to za gin
Który twierdzi, że nie wolno serów pleśniowych z powodu listerii? Nie wyjaśniła ci, że chodzi o sery niepasteryzowane, a takie mało kto w naszym kraju je? Bo to są te prawdziwe sery? To samo z fetą, ale tą niepasteryzowaną. Sól swoją drogą. Poza tym jakby nie było listeria występuje bardzo rzadko. Jeśli już jesteśmy przy listerii to powinna jeszcze dodać np. wędzone ryby.

Gość page up/down
Pleśniowe sery nie mogą zawierać listerii ponieważ jest ona szkodliwa dla wszystkich.Ser z listerią nie ma prawa pojawić się na rynku ( w sklepach).A listeria jest głównie wynikiem nieprawidłowego przechowywania sera.