Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abarakadabare

---------------------Angielski, listening, pomocy!-------------------------

Polecane posty

Gość abarakadabare

Angielski umiem na poziomie upper-intermediate. Rozumiem o czym czytam, znam wystarczająco duzo słówek, zeby zrozumiec, Umiem pisać i mowic poprawnie gramatycznie. Jednakze za nic na swiecie nie umiem listeningu. Nagrania do ksiązek do nauki jeszcze mniej wiecej łapie, choc sprawia mi to trudność. Nie rozumiem natomiast np BBC, albo ogólnie jakichś programów po angielsku. Cwiczyłam nie raz, słuchalam, zeby sie osłuchac, czasem po kilka godzin codziennie. Nie dało to zadnych efektów, nic nie rozumiem. Czy jest na to jakis sposób, czy po prostu taka sie urodziłam i nic na to nie poradzę? Wydaje mi sie ze nawet gdybym poprawiła swój język do poz. advanced tez by to nic nie dało. Więc? Miał tak ktos tez?

Gość fserwer
ja mam problem z isteningiem tez, wiadomo, ze oglądając bbc wiem o czym mowią ale niedokładnie :(

Gość abarakadabare
A ja nie wiem wcale o czym mowa:(

Gość fserwer
wiesz co, ja myśle, ze to kwestia ćwiczeń, niektórzy potrzebują mniej inni wiecej :) nie poddawaj sie:) ja np jestem typowym wzrokowcem wiec podejrzewam, ze to utrudnia

Gość abarakadabare
no ja mam tak samo, musze widziec, jak nie widze-klapa.

Spróbuj robić tak, że na słuchasz piosenki albo nagranego tekstu, patrząc jednocześnie na jej tekst. Potem samo zacznie Ci się układać w słowa.

Gość cderhrh
musisz cwiczyc, nic poza tym nie pozostaje